Nieuwe Electronische Waar opent inschrijvingen

NEW nodigt alle producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland uit om hun beste track in te sturen

Van 1 tot en met 15 november 2023 kunnen producers uit Gelderland en Overijssel zich aanmelden voor Nieuwe Electronische Waar (NEW). NEW is hét ontwikkeltraject- en platform voor makers van elektronische muziek uit Oost-Nederland. Een diverse jury selecteert tien producers uit de inzendingen. Zij worden een jaar lang ondersteund met onder andere een release, masterclasses, speelplekken en een songcamp. Ook makers die geen deel uitmaken van de selectie zijn bij NEW aan het juiste adres voor ondersteuning in hun muzikale carrière.

Twee weken lang kunnen producers van elektronische muziek via Sonar hun beste track insturen naar NEW, ongeacht leeftijd, niveau, geslacht of het specifieke elektronische genre waarin de maker actief is. In de afgelopen jaren hebben al veel producers de vruchten kunnen plukken van het programma van NEW, zo maakten onder andere De Sluwe Vos, Bastian Benjamin, ITSHE, Luc Pustjens, Oshunmare, Naber, Fusus en Knarsetand deel uit van de selecties.

Geselecteerde producers

Na de aanmeldperiode buigt een diverse jury, bestaande uit onder andere dj’s/producers, programmeurs, talentontwikkelaars en labeleigenaren, zich over de inzendingen. Zij beoordelen de tracks en stellen de selectie van NEW 18 samen. De tracks van de tien geselecteerde producers worden gebundeld op het 18e compilatiealbum van NEW dat in de loop van 2024 verschijnt. Daarnaast worden de producers achter de geselecteerde tracks een jaar lang ondersteund met workshops, coachings, showcases en een songcamp om aan nieuwe muziek te werken.

In 2023 waren deelnemende producers te zien op o.a. Booster Festival, Valkhof Festival en Green Vibrations Festival. Ook vonden er workshops plaats op het gebied van o.a. mixing, mastering en filmmuziek.

Wat is NEW?

Nieuwe Electronische Waar is het belangrijkste talentontwikkelingstraject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. NEW heeft niet enkel het maken van de selectie als doel, maar wil ook het resterende deel van “producerend Oost-Nederland” in kaart brengen en ondersteunen. Met de acts die geen deel uitmaken van de selectie kijkt de organisatie naar mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Zo ontvangen zij onder meer feedback op hun inzending en worden zij betrokken bij diverse netwerkevenementen, producercafé’s waar ze hun skills kunnen upgraden en wordt gekeken naar speelkansen om zich live te ontwikkelen.

Nieuwe Electronische Waar brengt producers samen: “Een van de leuke dingen van NEW is als er veel producers samenkomen bij één van onze evenementen, er wordt gelijk zoveel kennis gedeeld en iedereen is nieuwsgierig naar elkaars muziek en proces. Dit merkten we vooral bij de verschillende producerscafé’s bij de Basis in Nijmegen.” aldus projectleider Rieks Bolhuis.

Inschrijven

Inschrijven voor de Nieuwe Electronische Waar 2024 kan van 1 november t/m 15 november 2023 via www.nieuweelectronischewaar.nl of ga direct naar www.checksonar.nl. De selectie wordt begin 2024 bekendgemaakt.

Over Nieuwe Electronische Waar

NEW is een initiatief van Poppunt Gelderland, Poppunt Overijssel en BRUT. Daarnaast wordt veelvuldig samengewerkt met podia en partners in de regio: Burgerweeshuis (Deventer), Doornroosje (Nijmegen), Hedon (Zwolle), Metropool (Twente), Luxor Live (Arnhem), GIGANT (Apeldoorn), Astrant (Ede), Studio Wonder, Booster Festival, De Basis, Femdem, Nachtkantoor, Soundunbound, Green Vibrations en esc.rec.