Nieuwe Electronische Waar maakt selectie 2019 bekend

4 april is de selectie bekendgemaakt voor de dertiende editie van Nieuwe Electronische Waar, het belangrijkste talentontwikkelingsproject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. Initiatiefnemers Productiehuis De Nieuwe Oost pop, poppodia Het Burgerweeshuis (Deventer) en Doornroosje (Nijmegen) selecteerden samen met een deskundig panel tien aanstormende producers. Deze talenten worden het komende jaar intensief begeleid, niet alleen op het gebied van produceren, maar ook bij het werken aan live-shows en de zakelijke kant van het muzikantschap.

Dit jaar zijn de deelnemers Bastian Benjamin (Deventer), Lucinate (Nijmegen), Mkki.y a.k.a. Murdock (Deventer), Frisceaux & Charlotte Schwartz (Arnhem), Zarbi Zibou (Deventer), Rajas Void Minus (Nijmegen), Hijmer (Nijmegen) , NOPP (Deventer), fusus (Deventer) en Invisible Ralf (Nijmegen).

Compilatie-album
Net als voorgaande jaren komt er een compilatie-album uit met tracks van alle deelnemers. Deze wordt online uitgebracht en is te beluisteren op alle streaming-kanalen en de website van NEW.

Presentatie
Op zaterdag 6 april wordt de NEW selectie 2019 gepresenteerd in de Planet of Sound tijdens het Booster Festival in Enschede.

Nieuwe Electronische Waar
Nieuwe Electronische Waar (NEW) is een platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland. NEW heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel in de studio als op het podium kunnen ontwikkelen.

NEW is een initiatief van De Nieuwe Oost pop en de poppodia Burgerweeshuis Deventer, Doornroosje Nijmegen.

Samenwerkingspartners:  Hedon Zwolle, Metropool Hengelo, Luxor Live Arnhem, Studio Wonder, ArtEZ conservatorium, Booster Festival, De Perifeer, Koek FM.