Nieuwe Electronische Waar brengt 18e compilatie uit met muziekvan de tien meest belovende producers uit Oost-Nederland

Nieuwe Electronische Waar (NEW) ontving dit jaar een recordaantal aanmeldingen van ruim 100 producties van electronische muziek voor NEW 18, met dank aan het platform Sonar. Niet eerder ontving het belangrijkste talentontwikkelingsprogramma voor electronische muziek in Oost-Nederland zoveel inzendingen. De geselecteerde producties komen op het befaamde compilatiealbum en de producers vormen de selectie van NEW 18. Zij krijgen een jaar lang de kans om zich te ontwikkelen op zowel artistiek als zakelijk gebied.

De inzendingen zijn beoordeeld door een brede vakjury, bestaande uit o.a. dj’s, producers, programmeurs en talentontwikkelaars. Zij beoordeelden elke track aandachtig om tot een selectie van de 10 beste beoordeelde producties te komen. Hiermee presenteert Nieuwe Electronische Waar de selectie van NEW 18, die uiteenloopt van ambient tot techno en van drum&bass tot house:

Release party

NEW viert de 18e release op zaterdag 9 maart in de nieuwe locatie van Luxor Live, het voormalige Rembrandt theater in Arnhem. Vanaf 19.30 uur wordt de compilatie gepresenteerd. Daarnaast zullen verschillende leden van de selectie plaatsnemen achter de draaitafels om hun favoriete muziek ten gehore te brengen. Bovendien is het album, dat uitkomt op het label Esc.rec., vanaf 9 maart te beluisteren op alle streaming platforms en via de website van NEW: www.nieuweelectronischewaar.nl

Gratis tickets zijn te reserveren via: https://www.luxorlive.nl/agenda/new-release-party/

Over Nieuwe Electronische Waar

Nieuwe Electronische Waar (NEW) is hét platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland. Ieder jaar worden 10 producers van elektronische muziek uit Overijssel en Gelderland geselecteerd op basis van hun ingezonden productie. De geselecteerde tracks worden uitgebracht op de NEW compilatie en de producers worden een jaar lang ondersteund aan de hand van verschillende coachings, workshops, showcases en een songcamp. Ook producers die niet tot de selectie behoren kunnen op weg geholpen worden door middel van o.a. tips, advies en netwerk.

NEW is een initiatief van BRUTPoppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Daarnaast wordt veelvuldig samengewerkt met podia en partners in de regio: Burgerweeshuis (Deventer), Doornroosje (Nijmegen), Hedon (Zwolle), Metropool (Twente), Astrant (Ede), Luxor Live (Arnhem), GIGANT (Apeldoorn), Studio Wonder, Booster Festival en Esc.rec..