Nieuwe data World Domination & Hedon Academy

Knowledge Is Power, daarom is het een goed idee om als muzikant zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden die onder andere Productiehuis De Nieuwe Oost & Hedon Productiehuis bieden om je verder te ontwikkelen.

In mei staan er weer twee interessante panels op het programma:
Op 1 mei organiseert De Nieuwe Oost een editie van World Domination met het thema ‘Spotify: de tracks staan online en nu?!’ en op 14 mei organiseert Hedon Productiehuis een Hedon Academy over ‘De Psyche Van De Muzikant’.

Spotify: de tracks staan online en nu?!’ is de eerste van het jaar in een serie World Domination voor jonge muzikanten en professionals uit de muziekindustrie in Oost-Nederland. Op 1 mei geven twee experts een kijkje achter de schermen van de digitale streamingdiensten voor muziek in Luxor Live, Arnhem.

Spotify is de grootste streamingdienst ter wereld. Muzikanten kunnen hier niet omheen. Sander Spriel (Snowstar Records van o.a. Kensington en Waltzburg) en Paul Ankersmit (Lab Music, o.a. De Staat en Chef’Special) gaan met muzikanten in gesprek over bijvoorbeeld het aanleveren van muziek, het scoren van veel streams en de werkzaamheden van een plugger.  In een talkshowachtige setting vertellen ze over hun ervaringen en het publiek kan live vragen stellen.

Op 14 mei duikt Hedon Academy in de ‘psyche van de muzikant’:
We gaan op zoek naar de relatie tussen gedrag, gevoelens en gedachten. We bespreken alles wat er als artiest soms op het podium door je heen kan gaan. Van het onthouden van je akkoorden en teksten, tot andere ideeën als ‘het publiek vindt er niets aan’ of ‘ik ga vast straks mijn tekst vergeten’. Gedachtes, ‘mindfucks’ en ideeën die je meestal niet bepaald helpen.

Inge van Calkar heeft als muzikante ervaring genoeg met het hebben van veel gedachtes op het podium. Naast muzikante is zij ook psychologe en wéét ze veel over denken en hoe gedachtes je kunnen beïnvloeden, ook op het podium. Ook is Mariska Tuiner te gast: zij is mindfullnesscoach gericht op muzikanten en andere creatieven. Zij geeft tips, info en oefeningen.