New Deventer Collective showcase in Burgerweeshuis

Het platform New Deventer Collective laat op vrijdag 13 september zijn talenten zien tijdens de jaarlijkse showcase op het podium van het Burgerweeshuis.

New Deventer Collective (NDC) is het platform in Deventer voor beginnende, jonge artiesten. Zowel muzikanten, kunstenaars, vormgevers, fotografen als videomakers vallen binnen het collectief. De kracht van NDC is het bundelen van deze talenten en brengt op deze manier artiesten met elkaar in contact. Leden kunnen zich door ontwikkelen, van elkaar leren en elkaar inspireren. NDC is gestart in 2016 door projectleider Luuk Neuteboom en maakt deel uit van het talentontwikkelingsprogramma van het Burgerweeshuis.

Het platform bestaat momenteel uit 40 aangesloten leden. Er worden onder andere masterclasses georganiseerd waarin verschillende thema’s over de muziekindustrie behandeld worden. Iedere maand staat er een coversessie op het NDC Youtube-kanaal en nemen DJ’s mixtapes op. Ook worden er verschillende showcasemogelijkheden door de stad gecreëerd. Daarnaast is er elk jaar één grote showcase in het Burgerweeshuis waar verschillende leden hun werk van het afgelopen jaar presenteren.

Dit jaar hebben Stef Tijhaar, Liroy Kamperman, duo Nina Dunant en Gregor Kwak en Hannes Holl een EP uitgebracht voor deze avond. Deze laten zij horen en zien met een bijhorende liveshow. De avond wordt omlijst door coversessies, NDC DJ’s en wordt vastgelegd door aangesloten fotograaf en videomaker.

Stef Tijhaar bracht vorig jaar zijn eerste EP uit en is in 2019 bezig geweest met zijn omslag van Engelstalige, naar Nederlandstalige liedjes. De reeds uitgekomen singles onder zijn nieuwe artiestennaam STEF zijn daar het startschot van.

Hannes Holl nam de leiding op zich voor het project van meerdere NDC leden. Verschillende producers, zangeressen en instrumentalisten hebben hieraan meegewerkt. Het thema van deze EP was zomerse liefdes. De muziek is opgenomen in de Burgerstudio’s onder het Burgerweeshuis. In deze studio krijgen NDC leden de mogelijkheid om aan hun muziek te werken.

Meer info & tickets? Check burgerweeshuis.nl