New Deventer Collective Coversessies op de Lebuïnuskerk

Muziek spelen bovenop één van de mooiste en hoogste plek van Deventer. Met gitaren, microfoons en een videocamera beklommen de leden van het collectief New Deventer Collective de imposante kerk op het Grote Kerkhof. Tussen het luiden van de kerkklokken door is het gelukt om twee fantastische covers op te nemen.

Artiesten van NDC
Liroy Kamperman en Cheyenne Pattiwaël, beiden al 5 jaar lid van collectief, waagde als eerst een poging met het opnemen een nummer. Het duo speelt een soulvolle uitvoering van het nummer Bed I Made van de artiest Allen Stone. Beiden artiesten laten tijdens deze cover zien een ongekende krachtige stem te hebben.

Het tweede duo; Nina Dunant & Gregor Kwak speelt een cover van het nummer You’re The One van KAYTRANADA. Met een geheel eigen Jazzy sound. De invloed van Jazz is ook terug te horen in hun eigen werk, onder de naam Citizen Lane.

New Deventer Collective Coversessies                           
Wegens het Coronavirus was NDC, net als vele andere, genoodzaakt om activiteiten online plaats te laten vinden. Door de versoepeling van het beleid was het echter weer mogelijk om met elkaar kleine fysieke activiteiten te ondernemen. Om dit te vieren moest er natuurlijk iets speciaals worden georganiseerd.

New Deventer Collective (NDC) is een collectief voor jong en opkomend talent uit de omgeving van Deventer. NDC ziet veel potentie in jonge artiesten op het gebied van muziek, kunst en multimedia. Producers, zangers, zangeressen, rappers, instrumentalisten, vormgevers, filmmakers en fotografen; er zijn veel jonge creatievelingen in Deventer die bezig zijn met hun ontwikkeling.