Negen acts krijgen financiële ondersteuning dankzij Music Support Overijssel

Eerste toekenningen nieuw fonds voor Overijsselse muzikanten bekend gemaakt.

Uit de eerste ronde van Music Support Overijssel zijn negen acts gehonoreerd om met een financiële bijdrage van Poppunt Overijssel, het Prins Bernard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost | pop aan de slag te gaan met hun ingestuurde muzikale plan.

Negen acts
Bands, act en artiesten hadden tot 24 november de tijd om hun plan in te leveren, waarna de selectiecommissie heeft besloten negen acts toe te kennen. De Overijsselse acts Boogie Monster, Evva, Jimmy Diamond, Get Jealous, HAAS, ISLE, Lauringer, Wantigga en Tomson behoren tot de eerste toekenningen. Met deze bijdrage uit het fonds kunnen de acts zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kon er maximaal €1000 worden aangevraagd. 

Poppunt Overijssel coördinator Harold de Boer: “We zijn onder de indruk van de grote hoeveelheid kwalitatief sterke aanvragen die de eerste aanvraagronde heeft opgeleverd. Dat geeft aan dat in deze uitdagende tijd bands, acts en artiesten volop bezig zijn met zich te her- en doorontwikkelen.”

Beoordelingscommissie-lid Kristel Nijs: Overijssel barst uit de voegen van muzikaal talent met vette plannen die dankzij Music Support Overijssel nu een duw in de rug kunnen krijgen. Ik ben trots op de hoeveelheid aanvragen en kijk uit naar de volgende selectieronde.”

Na een urenlang overleg door de onafhankelijk beoordelingscommissie zijn uiteindelijk negen aanvragen geselecteerd voor financiële steun. De overige plannen zijn voorzien van feedback en hoopt de commissie verbeterd terug te zien in een volgende aanvraagronde van de regeling. De deadline voor de volgende aanvraagronde staat op 26 januari 2021.

Prins Bernhard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost | pop
Music Support Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel en De Nieuwe Oost | pop. Dankzij de aanvullende financiële bijdrage van De Nieuwe Oost | pop kon de commissie extra veelbelovende plannen van Overijsselse acts honoreren. 

Music Support Overijssel
Het doel van Music Support Overijssel is popmuzikanten uit de provincie Overijssel te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met de bijdrage uit het fonds kunnen de makers zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen. Het gaat om artiesten die al enige tijd bezig zijn en met een gerichte investering een grote sprong kunnen maken.

Vanaf 1 oktober 2020 konden artiesten hun plannen indienen via poppunt.rubsel.dev waarna een onafhankelijke beoordelingscommissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekeken. Deze commissie, bestaande uit Frank Satink (Goomah Music, Dauwpop), Pim Kokkeler (Booster Festival, ArtEZ Conservatorium), Kristel Nijs (Burgerweeshuis Deventer), Carlos Arango (Hedon Zwolle), Adri Karsenberg (Metropool Twente) en Nikolai Serda (De Nieuwe Oost | pop) besluit in zes aanvraagrondes over de plannen. De tweede ronde eindigt 26 januari. Acts kunnen hun plan indienen via de website van Poppunt Overijssel. Hier zijn ook de deadlines van de overige rondes te vinden.