Medewerker van de Maand – Chris Egbers

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen achter de schermen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand van ‘achter de schermen’ uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze keer is het de eer aan Chris Egbers o.a. artiest, cultureel ondernemer en coordinator bij 3voor12 Overijssel!

Chris Egbers

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Ik verdeel mijn tijd tussen het zijn van muzikant en het zijn van cultureel ondernemer. Onder mijn eigen naam maak ik als singer-songwriter muziek samen met mijn band. Daarnaast ben ik hoofdredacteur van 3voor12 Overijssel, hielp ik bij de organisatie van de afgelopen editie het Booster Festival en begin ik binnenkort als redacteur voor Poppunt Overijssel.

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen?
Op jonge leeftijd ben ik begonnen met gitaarspelen. Op een gegeven moment is daar het zingen bijgekomen en toen ik wat ouder werd, begon ik met het schrijven van mijn eigen songs. Na wat jaren ervaring opgedaan te hebben, zowel solo als in verschillende bands, ben ik in 2018 begonnen aan mijn studie aan de ArtEZ Popacademie in Enschede. Daarnaast is er altijd een kriebel geweest om iets te doen voor de culturele sector. In 2019 deed zich de kans voor om te helpen binnen de organisatie van 3voor12 Overijssel. Bij 3voor12 ligt de focus enorm op het onder de aandacht brengen van de Overijsselse scene. Het geeft veel voldoening om anderen daar blij mee te maken en om dingen in de culturele sector te organiseren. Voor Booster en het redactiewerk voor Poppunt Overijssel geldt precies hetzelfde.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
Drie dagen in de week volg ik verschillende (online) lessen op ArtEZ. Ik repeteer wekelijks met mijn band en met de toetsenist van mijn band spreek ik af om plannen voor de band te maken en uit te voeren. Er zit ook veel tijd in het schrijven van nieuwe liedjes en het uitwerken hiervan.

Ik beheer de mailbox en de socials van 3voor12, publiceer stukken, doe de vormgeving en zet taken uit naar de andere vrijwilligers in het team. De tijd die overblijft vul ik met korter lopende projecten als Booster en redactiewerk voor ArtEZ of Poppunt.

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
Ik ben het meest trots op de release van mijn eerste single op 28 mei 2021. Als soort releaseparty hebben we een shortfilm gemaakt bij deze release. Dit is de grootste productie die ik tot nu toe gedraaid heb en het mooie eraan vind ik dat we alles eigenhandig georganiseerd hebben. Het geeft een enorm teamgevoel om samen aan zoiets bezig te zijn en daar haal ik veel voldoening uit.

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio?
Nieuw talent ontdek ik het makkelijkst vanuit mijn functie voor 3voor12. Dagelijks stroomt de mailbox vol met Overijsselse releases en nieuwsberichten. Booster is natuurlijk ook de plek voor nieuw Overijssels talent. Ik heb een groot deel van de aanmeldingen van de afgelopen editie doorgenomen en daarbij ben ik tot veel nieuwe ontdekkingen gekomen.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten?
Ik wil graag HSTR uitlichten. Mensen kennen Hester Kirkels misschien van Lovers & Lions, maar de afgelopen tijd is ze druk bezig geweest met haar Americanapop solo-project. Ze heeft inmiddels twee singles gereleased en ik ben fan! Ze schrijft hele mooie zangmelodiën en haar teksten zijn toegankelijk met een leuke kwinkslag erin.

Waarvoor kan Overijssel talent bij jouw aankloppen?
Overijssels talent kan bij mij aankloppen om uitgelicht te worden bij 3voor12 Overijssel. We plaatsen persberichten, doen interviews, maken video’s en we staan altijd open voor voorstellen van artiesten zelf. Daarnaast vind ik het ook leuk om als muzikant Overijsselse talenten te helpen met feedback of met samenwerkingen.

Luister de laatste release van Chris op Spotify, ook te vinden in onze ‘New Music Overijssel‘ playlist op Spotify!