Music Support Overijssel steunt 6 acts in laatste ronde van 2022

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. In de eerdere rondes van 2022 hebben we al te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maken we zes nieuwe acts bekend die aan de slag gaan met een financiële bijdrage voor onder andere het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? In 2023 opent Music Support Overijssel ook weer haar deuren om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerste ronde sluit maandag 7 maart. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via de website van Poppunt Overijssel.

Wake of Dawn

Met hun aankomende EP ‘Brinicles’ introduceert Wake of Dawn hun kenmerkende mix van metal en EDM aan de wereld. WoD deelt hun innerlijke gedachten en angsten en biedt een energieke uitlaatklep voor mensen die vastlopen in het najagen van hun dromen, terwijl ze ook laten weten dat ze niet alleen zijn. Met knallende drums, zware riffs en ambient synths – gemixt en gemasterd door Ronnie Young (FOH voor Periphery, Plini, AAL) – is de band zonder enige twijfel in staat om een ​​nieuwe beweging van door EDM beïnvloede metalcore te leiden. De wens om deel uit te maken van iets groters drijft de band om echt contact te maken met elkaar en hun fans. Dit uit zich door zowel online als offline een hangplek te creëren voor iedereen die mee wil doen. Waar fans zich welkom kunnen voelen en hun gedachten en verhalen kunnen delen.

Wake of Dawn gaat de bijdrage van MSO inzetten om de kosten voor hun artwork te dekken en te kunnen investeren in een goed marketingplan en (online) promotiemateriaal.

NATHALÍE

Een nieuw geluid op Nederlandse bodem. ‘Progressive pop folk’, zoals ze het zelf noemen. Deze akoestische band heeft haar stem gevonden in het schrijven van eigen songs. Met een palet van pop, folk, jazz en zelfs klassiek, hebben ze een sterke eigen klank, die een krachtige indruk achterlaat. Het doet bij vlagen denken aan de vrijheid van Joni Mitchell en het warme geluid van Alison Krauss. Frontvrouw Nathalie Schaap (Douwe Bob, Bertolf) won onlangs de Cultuurtalent prijs van Overijssel 2022. Samen met Jos van Ringen en Mark Schimmel vallen zij op binnen de Nederlandse muziekscene. Hier zult u nog vaker van gaan horen!

De act zal de bijdrage van MSO gebruiken om de samenwerking met een videograaf aan te gaan om zoveel mogelijk promotie materiaal voor 2023 te kunnen realiseren.

Jetlag Jenny

Energieke, catchy poppunk, met thema’s als gebroken harten, eenzame nachten en nostalgische herinneringen. Dat is Jetlag Jenny in een notendop. Deze viermansformatie is hard op weg dé nieuwe poppunk sensatie van Nederland te worden. Met airplay op KINK, een supportshow voor De Dijk in een uitverkocht TivoliVredenburg en een plekje op de Pinguin Radio Showcase tijdens Eurosonic 2023 is Jetlag Jenny een band om in de gaten te houden. In 2022 brachten de heren al verscheidene nieuwe singles uit, met als meest recente wapenfeit de emotionele ballad ‘Southern Irish Storm’. Afgelopen zomer hebben de heren heel wat studiotijd versleten, maar waarvoor? Dat blijft nog eventjes geheim!

Het viertal zal hun bijdrage gebruiken voor de video van een nieuwe single!

Black Monsoon

Black Monsoon maakt alternatieve grunge geïnspireerd op de jaren ‘90. Het trio uit Deventer en Utrecht maakt tegendraadse, melancholische songs met sferische samenzang van frontvrouw Jacky Kwast en frontman Teun Guichelaar. Dit alles wordt ondersteund door vervreemdende gitaarpartijen in onmogelijke stemmingen, solo’s met boormachines on stage, bloed, zweet en tranen en de beukende drums van Marjolijn Dokter.

Black Monsoon duikt met de bijdrage van MSO de studio in.

A Life Aligned

A Life Aligned is een christelijke metalcore band en het epitoom van ambivalentie: hard als de hel met een hart voor de Heer. Ze brengen frisse metal met meer inhoud dan een partypack Pom-Bär. Met hun keiharde insteek op dansbare ideeën en het uitschreeuwen van rake teksten wordt de eeuwenoude boodschap van hoop nieuw leven ingeblazen.

Met hulp van MSO gaat de band werken aan het creëren en realiseren visuals

Donutcare

Donutcare (Ruben Sluiter) is geboren in Wijhe maar gevormd door de stad Zwolle. Zijn artiestennaam komt uit zijn tijd bij Fakkelteit. “Trek je niks aan van wat een ander van je vindt en doe je eigen ding.” Die mindset heeft de rapper door een depressie heen kunnen helpen. Rap is voor Donutcare een tool om anderen, met name jongeren, te helpen in hun leven. Na 8 jaar ervaring bij Fakkelteit is het zijn beurt de nieuwkomers een stap verder te helpen.

MSO helpt de rapper met het realiseren van een EP.

MEER INFO

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2023 zijn er vijf rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op maandag 7 maar. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Overijssel of zoek ons op via e-mail of Instagram!