MUSIC SUPPORT OVERIJSSEL BIEDT IN RONDE 5 AAN VIJF ARTIESTEN EEN BIJDRAGE

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. In de eerste drie rondes van dit jaar hebben we al te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maken we zeven nieuwe acts bekend die aan de slag gaan met een financiële bijdrage voor onder andere het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? De vijfde ronde sluit maandag 2 januari (2023). Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via de website van Poppunt Overijssel.

Robin Scherpen

Neoklassiek Gitarist en Componist Robin Scherpen schrijft al zijn muziek vanuit intuïtie. Tijdens zijn studie op het conservatorium begon Robin steeds minder te zien door een oogaandoening waardoor hij niet meer in staat was om de partituren te lezen. Toch bracht deze tegenslag hem onverwachts iets moois: In deze tijd leerde hij componeren vanuit het hart. “Mijn slechte gezichtsvermogen leerde me hoe essentieel het is om volledige vrijheid te voelen als je in een creatief proces zit.”

Robin gaat met de bijdrage van Music Support Overijssel werken aan video’s die als visuele ondersteuning van zijn aankomende singles zullen fungeren.

Vault

Vault is gevormd met de mindset om muziek aan de luisteraar te brengen die zich onderscheid van de alledaagse popsong. Wanneer je naar een Vaultsong luistert word je gevraagd om met kritische blik naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Elke song kun je zien als een muzikaal canvas met een compleet ander palet aan kleuren, zonder dat ze hun herkenbare stijl verliezen.

De bijdrage van Music Support Overijssel helpt de band een stap verder om de registratie van hun supportshow van Saga in een uitverkocht Metropool op 11 november te realiseren.

Chef Defect

Chef Defect is een negenkoppige band die funk en hip-hop samenbrengt in een energiek eigen geluid. Tijdens de liveshow creëren ze een positieve sfeer om er met z’n allen één gestoord feest van te maken!

Music Support Overijssel helpt de band met het bekostigen van de studiokosten van hun aankomende EP.

Judith van der Klip

Judith van der Klip is een violiste, componiste en producer uit Nederland. Ze is een uitvoerende en opnemende artiest in klassieke, EDM, experimentele, pop- en rockmuziek. Ze componeert graag voor viool solo en strijkersensemble en speelt verschillende instrumenten.

De bijdrage van Music Support Overijssel gaat Judith gebruiken voor het volgen van coachings om haar project verder te helpen.

Waxing Crescent

Waxing Crescent is een Oekraïense progressieve metalband, momenteel gevestigd in Nederland en gecureerd door Oleksii Spitsyn. Met een lange geschiedenis in het ontwikkelen van een divers geluid, is primaire doeleinde het vertellen van verhalen, vergezeld door een creatieve mix van genres variërend van progressieve death metal tot klassiek en nog veel meer. Sinds de Russische invasie in Oekraïne is de band vergezeld door Nederlandse drummer Casper Bongers en Curaçaose bassist Fernandito Beaumont voor een heel bijzonder project. Met een grote focus op social media content, is het doel van Waxing Crescent om een ​​audiovisuele ervaring te creëren die verder gaat dan een reguliere muzikale act.

Waxing Crescent gebruikt de bijdrage van Music Support Overijssel om hun crew en marketing rondom de komende release te bekostigen.

MEER INFO

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op maandag 2 januari. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Overijssel of zoek ons op via e-mail of Instagram!