Music Support Overijssel Follow Up: Reality Spill

Wie zijn jullie?

Wij zijn Reality Spill, een metalcore band die in 2021 is gestart. We zijn vier jonge gasten uit alle hoeken van Overijssel

Waar heb jij een bijdrage van Music Support Overijssel voor gekregen?

We hebben vorig jaar een aanvraag voor een bijdrage gedaan vooral bedoeld voor het opnemen en uitbrengen van een aantal singles die we graag nog wilde releasen voordat we aan een groter project begonnen. Omdat de muziek die we op dat punt hadden uitgebracht compleet in eigen productie en met eigen promotie wilden we graag de kans pakken om anderen erbij te betrekken. Daarom hebben we een aanvraag gedaan bij MSO om bepaalde dingen uit te besteden en samenwerkingen aan te gaan.

Heb je met iemand samengewerkt om dit project te realiseren? Zo ja, met wie en hoe was die samenwerking?

Op de heetste dag van 2022 (heel slim achteraf) zijn we de studio in gedoken. Daarbij zijn we met de opnames en productie geholpen door Jim Zwinselman (Jimmy Diamond). Hij heeft met zijn kennis en ervaring ons enorm geholpen met inzichten tijdens het opnameproces waar we zelf niet opgekomen waren. Daarnaast hebben we bij verschillende mensen hulp en advies gezocht bij de marketing en promotie bij de uiteindelijke release, wat ons heel goed is bevallen.

Heeft MSO je geholpen voor volgende stappen? Zo ja, hoe?

Met behulp van de bijdrage van MSO hebben we de twee singles veel breder kunnen promoten. Dat heeft ervoor gezorgd dat we redelijk op de radar zijn gekomen in de scene in Nederland, waardoor we hebben kunnen optreden in plekken als Hedon, Metropool en als hoogtepunt AFAS Live vorig jaar in oktober, zo’n 5 maanden nadat we onze eerste show hadden gegeven in het Burgerweeshuis. Onder andere door de bijdrage van MSO zijn we korte tijd in een soort stroomversnelling beland, waar we heel veel aan hebben gehad.

Welke tips heb je voor makers die een aanvraag willen doen?

Als artiest wil je natuurlijk vooral bezig zijn met dingen maken, en niet denken in beperkingen. Music Support Overijssel is een redelijk laagdrempelig platform om een boost te krijgen en serieus aan de slag te gaan met een project. Het aanvragen van een bijdrage is een stok achter de deur om goed na te denken over je ambities en daar werk van te maken.