Music Support Overijssel Follow-Up: Droom Dit

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Droom Dit heeft deze bijdrage een tijd geleden mogen ontvangen, wat zij met die bijdrage hebben gedaan lees je hieronder!

Wie ben je? / Hoe heet je act? Licht kort toe.

Wij zijn Droom Dit. In rauwe, autobiografische teksten spreken we over seks, geweld en de gewoonheid van het leven. Onze muziek is experimenteel, elektronisch en hard, maar heeft toch een ‘poppy’ randje.

Waar heb jij een bijdrage van Music Support Overijssel voor gekregen? Licht toe.

Wij MSO aangevraagd om onze eerste EP te helpen financieren. Het bedrag, samen met bijdrages uit andere bronnen, heeft het mogelijk gemaakt om onze engineer/mixer en onze masteraar uit te betalen. Ook gearhuur voor de opnames zelf hebben we mede dankzij MSO kunnen betalen.

Heb je met iemand samengewerkt om dit project te realiseren? Zo ja, met wie en hoe was die samenwerking? Licht toe.

We hebben nauw samengewerkt met Justin van Brussel. Van het bouwen van de demo’s tot aan de laatste mix naar de master sturen, Justin was betrokken. Als engineer en co-producer van dit project heeft Justin veel creatieve input gegeven. We zijn heel blij met deze samenwerking. Onze EP, Sluit Je Ogen En, zou niet hetzelfde zijn zonder Justin.

Ook het gebruik mogen maken van ruimtes binnen het ArtEZ conservatorium Enschede en Sickhouse is essentieel geweest voor het tot stand brengen van deze release.

Heeft MSO je geholpen voor volgende stappen? Zo ja, hoe?

Zeker. MSO heeft het mogelijk gemaakt dat we onze EP in deze vorm konden maken. Buiten een release waar we apetrots op zijn, hebben we ook een hele berg aan ervaring gekregen. Deze kennis nemen we mee en gaan we op bouwen voor de productie van onze tweede EP en alles wat daarna komt. Ook het vertrouwen in ons als act heeft ons heel erg geholpen. Een geldbedrag krijgen van een organisatie als Poppunt Overijssel geeft een hoop zelfvertrouwen. Het is een bevestiging dat wat je maakt er daadwerkelijk toe doet.

Welke tips heb je voor makers die een aanvraag willen doen? Licht toe.

Denk zo groot mogelijk, compromissen sluiten kan altijd later. En zorg vooral dat je hoe dan ook doorgaat met je project, of je nou wel of geen financiering vindt. Het belangrijkste in deze industrie is dat je de juiste mensen kent en om je heen verzameld. Mensen die je willen helpen, mensen die je ook echt kunnen helpen. Geen geld voor een studio? Zorg dat je iemand met een microfoon kent. Geen geld voor een nieuwe synthesizer? Zorg dat je iemand kent die wat softsynths heeft om te gebruiken.