Music Support Overijssel: de laatste ronde van 2023

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maakt Poppunt Overijssel negen acts bekend die de laatste ronde van 2023 met hulp van Music Support Overijssel aan de slag gaan met onder andere het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? In 2024 opent Music Support Overijssel weer haar deuren om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerste ronde sluit dinsdag 23 januari. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via Sonar! Maar lees eerst hieronder welke acts er deze ronde aan de slag kunnen met een MSO-bijdrage.

2Destroy

De drie mannen van 2Destroy geven je één dikke muur van groove metal met behang van thrash riffs. Het trio heeft in korte tijd al een flinke CV kunnen opbouwen. Zo stonden ze op metal festival The Rock Circus in Den Bosch, beklommen ze het podium van Burgerweeshuis en was hun metal begin te jaar te vinden in Groningen tijdens ESNS. Om het releaseplan van hun debuut EP te kunnen realiseren hebben ze aangeklopt bij Music Support Overijssel. Ogen en oren openhouden voor 2Destroy dus! Voor die laatste raden wij wel gehoorbescherming aan.

BUNKER

Laat je niet misleiden door de naam, voor BUNKER valt eigenlijk niet te schuilen. De vijfkoppige formatie serveert je een cocktail van brass, dance, funk en rave die zowel het podium, het publiek als de zaal laten schudden. Binnenkort is dit feestje ook in jouw huiskamer te verkrijgen. De act gaat namelijk met hulp van Music Support Overijssel hun debuutplaat verwezenlijken! Klaar voor een feestje?

FIERE

FIERE creëert bij iedereen in de zaal een gevoel van rust, erkenning en samenzijn. De zangeres presenteert haar popmuziek met breekbare klanken van een strijkersensemble in combinatie met elektronische sounds. Met een debuut EP op de planning gaf FIERE aan de hulp van Music Support Overijssel goed te kunnen gebruiken. Verwacht de volledige EP niet al te snel, maar wij hebben alle hoop deze muziek het wachten dubbel en dwars waard is.

Harley Francine

Harley Francine is een grunge- en punk-gedreven rockband uit het ongetemde oosten van ons land. Met alle vier een grote passie voor alternatieve rock uit de jaren 80 en 90 was het oprichten van Harley Francine een onvermijdelijk resultaat. Samen zoeken ze naar de perfecte balans tussen zware, distorted gitaren, keiharde drums en pakkende hooks. Genoeg over geluid, want waar Music Support Overijssel de band een hand kan helpen is juist visueel. Met de bijdrage gaat de band een nieuwe muziekvideo opnemen. Wanneer deze klaar is voor de rest van de wereld houden we nog eventjes geheim. Een beetje geduld nog dus…

Herschel’s Map

Zwolse Indie band Herschel’s Map, bestaande uit oude vrienden en broers, zoekt constant naar manieren om het klassieke concept van rockmuziek zoals het bekend staat te vernieuwen. Benieuwd hoe ze dat doen? Met de bijdrage van Music Support Overijssel gaan ze een livesessie opnemen. Voor je het weet ben jij dus in je eigen huis aan het genieten van de klanken van Herschel’s Map!

ILÆNDER

Deze innovatieve alternatieve metalband uit het Oosten is ontstaan ​​uit een verlangen om de sonische klanken van Deftones te combineren met de zware, lage riffs die doen denken aan het Nu-Metal-tijdperk. De band (die bestaat uit leden van bands die jij al in je playlists hebt staan) heeft een duidelijk doel: In 2024 een dikke stempel op de heavy muziekscene in Nederland en Duitsland drukken. En dat gepaard met een flinke run aan live shows. Met hulp van Music Support Overijssel gaat de band een EP maken. Nieuw geweld dus, maak je borst maar nat.

Loki Project

Door middel van haar expressieve stem raakt Loki een parallelle wereld van surrealisme en melancholie. In haar muzikale voorstelling ‘game of life’ neemt Loki je mee in een dagdroom waar ze op een levensgroot schaakbord staat en geconfronteerd word met ‘de draak’. Deze voorstelling bevat theatrale elementen, en word begeleid door Gino Bombrini die gespecialiseerd is in wereldse instrumenten zoals de ; Hakkebord, Ghuzeng Harp, Banjo en Mandolin. Music Support Overijssel biedt Loki financiële hulp om dit project in de markt te zetten. Ga je mee op wereldreis?

Losertown

Als muzikaal autodidact begon Losertown op 18-jarige leeftijd met produceren. Zijn besluiteloosheid, nieuwsgierigheid en liefde voor experimenteren hebben over de jaren heen gezorgd voor een uniek geluid, vol kleur en energie. De act wil een plek bieden waar je groei als persoon niet wordt geremd door een niet-ondersteunende omgeving. Als we je een beetje enthousiast hebben kunnen maken is er goed nieuws. Met de bijdrage van Music Support Overijssel gaat de act een EP maken.

maeve

maeve gebruikt songwriting om geluid te geven aan de worsteling met hun geestelijke gezondheid. De uiterst kwetsbare en emotionele teksten van de non-binaire act zullen niet aan je voorbij gaan zonder eerst flink in je emoties te hebben geroerd. Met behulp van Music Support Overijssel kan de act gaan werken aan hun debuut EP. Maar voor dat zover is heb je dus nog even tijd om zakdoekjes in huis te halen.  


Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. Ook in 2024 zijn er vijf rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen, de eerstvolgende en laatste deadline van 2023 is op dinsdag 23 januari. De aanvragen gaan via www.checksonar.nl.