MUSIC SUPPORT OVERIJSSEL BIEDT IN RONDE 4 AAN ZEVEN ARTIESTEN EEN BIJDRAGE

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. In de eerste drie rondes van dit jaar hebben we al te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maken we zeven nieuwe acts bekend die aan de slag gaan met een financiële bijdrage voor onder andere het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? De vijfde ronde sluit maandag 24 oktober. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via de website van Poppunt Overijssel.

DANIEL BROOKE

Emo is back! Met Daniel Brooke als vertegenwoordiger voor Nederland. Synths, gore gitaarhooks, electronische beats en díkke breakdowns zijn wat Daniel Brooke van andere artiesten onderscheidt. Met een unieke combinatie van ‘09 metalcore als Bring Me The Horizon en de moderne stroom alternative als glaive en Lil Peep, is het aan de 24-jarige het nostalgische emo-gevoel te verbinden met de industrie anno 2022.

Na het releasen van zijn EP ‘Deadheading’ is Daniel Brooke klaar om nieuwe muziek de wereld in te knallen. In samenwerking met White Russian Records (huis van Call it Off, GIRLSGIRLSGILRS en Jetlag Jenny) kun je binnenkort niet meer om Daniel Brooke heen.

Daniel Brooke gaat met de toekenning van Music Support Overijssel werken aan het goed laten mixen en masteren van zijn aankomende releases.

ZWARTEWATER

De Zwolse hiphopformatie ZWARTEWATER bestaat uit rappers Frodeau en Goudi en producer Milan. Met hun donkere Zwolse sound zijn ze op missie om Nederland en België te laten horen en zien wat hiphop inhoudt. Met de teksten en stagepresence van Frodeau en Goudi in combinatie met de harde producties van Milan is dit trio in staat om menig speakersysteem op te blazen en podia als slagveld achter te laten. Frodeau’s EP “Eenling” en Goudi’s EP “Klootzak” zijn eerder ook geproduceerd door Milan.

Zij gaan Music Support Overijssel inzetten om te werken aan video’s en teasers voor hun volgende singles.

Magnetic Spacemen

Magnetic Spacemen is een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. De boys brengen het feest om je na lange tijd weer eens goed aan over te geven en je flink doet verlangen naar een volle beukende pit. Gauw in de benen dus!

Verder is Magnetic Spacemen een charismatische live-act met een gegarandeerde bonk energie. Dit bewezen ze al tijdens hun supports voor FIDLAR in Amsterdam en Berlijn en tijdens de 2(!) UK tours met VANT. De band bracht twee EP’s en 2 albums uit, waarvan de laatste na bezettingswisselingen en een nieuw label hun het beste werk tot nu is en HET nieuwe begin van deze voortrazende garage trein.

De toekenning van Music Support Overijssel gaat het derde studioalbum van de band mede mogelijk maken.

Wildman

Wildman is een energieke, gitaar en hammond aangedreven bluesrockband uit Deventer. De muziek van de vier jonge Deventenaren kenmerkt zich door strakke gitaarriffs, een gierend orgel, catchy refreintjes, en dat allemaal met een dikke dosis energie. In coronatijd geboren, maar inmiddels klaargestoomd om alle podia in binnen en buitenland te betreden met een live set die je omver zal blazen.

De broers Luke en Chris Pol, Olivier Sterk en Kevin Taal zijn jonge, ambitieuze muzikanten die zich laten inspireren vanuit allerlei hoeken, maar vooral door de grootheden uit de jaren 60 en 70.

De band deed al een aantal goede optredens, maar willen nu voor het eerst hun muziek gaan opnemen, daar gaat Music Support Overijssel bij ondersteunen.

Maartje

Maartje maakt scherpzinnige nederpop. Ze vangt haar persoonlijke beschouwingen van universele thema’s in catchy hooks en is niet bang om de luisteraar dichtbij te laten komen. Haar voorliefde voor de Nederlandse taal is terug te horen in de doorleefde teksten. Dit gecombineerd met het geproduceerde karakter van de muziek maakt het toegankelijk en een tikkeltje ongewoon. Het contrast dat hierdoor ontstaat is tekenend voor de zangeres. De pieken én dalen van het leven vormen de inspiratiebron voor haar liedjes. Tijdens een optreden zal je dan ook kunnen dansen en huilen, wie weet zelfs tegelijk.

Maartje gaat Music Support Overijssel inzetten om te werken aan haar visuele identiteit en branding door middel van artwork en fotoshoots.

The Damned Few

The Damned Few is smerigheid in zijn meest pure vorm. De band maakt muziek met hart, ziel, ballen en blote handen. Ambachtelijk vervaardigd in de muzikale keuken van Overijssel. The Damned Few klinkt als rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan op anabolen. Een supersonische klap voor je bakkes.

Dankzij Music Support Overijssel duikt The Damned Few de studio in voor de opnames van hun debuutalbum!

BRIDGEFINDER

BRIDGEFINDER improviseert. De drie-koppige formatie gaat van Dubbed-out Ambient Beats tot House, Techno, Drum ‘n Bass en Jungle. Een alles-kan-gebeuren-extravaganza! Met een sterke fundatie van Dub, Psychedelic en Ambient zet het rock en jazz trio een altijd unieke show neer. Hun liefde voor analoge synths, elektronica en improvisatie creëert een explosieve cocktail van muzikale smaken.

Bridgefinder gaat een doorstart maken door nieuwe tracks op te nemen in de studio. Music Support Overijssel helpt bij het mogelijkmaken van de nieuwe releases.

Meer info

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op maandag 24 oktober. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Overijssel of zoek ons op via e-mail of Instagram!