MINKA Cultuurtalent van Overijssel

Op 9 juni mocht MINKA ‘Cultuurtalent van Overijssel 2021’: de cultuurprijs van Stichting Cultuurprijs Overijssel in ontvangst nemen. Jaarlijks worden er twee prijzen toegekend: de Cultuurprijs Overijssel en het Cultuurtalent van Overijssel aan inspirerende deelnemers van de cultuursector met een ‘uitzonderlijke prestatie,’ met innovatie en een potentie voor doorontwikkeling. Ralph Keuning ontvangt dit jaar de Cultuurprijs Overijssel, MINKA is Cultuurtalent van Overijssel.

MINKA sluit zich hiermee aan bij een indrukwekkend rijtje eerdere toekenningen; Typhoon, Johanneke Ter Steege, en Tiemen Stemerding. De stimuleringsprijs geeft MINKA de mogelijkheid om verdere stappen te zetten in haar carrière. De zangeres weet één ding zeker: ‘de muziek komt altijd op de eerste plek. Heel fijn dat ik nu in mogelijkheden mag denken.’ Op 20 september in Theater De Spiegel in Zwolle zal er een uitreiking plaatsvinden welk geprogrammeerd wordt in samenspraak met MINKA en Ralph Keuning. In loop naar de zomer wordt hier meer bekend over gemaakt. In de tussentijd is MINKA druk bezig met het releasen van nieuwe muziek en het voorbereiden op een clubtour in het najaar van 2021, en staat ze, onder andere, op 12 juni op het Arnhemse podium van Luxor Live in de Steigers!

Over MINKA
MINKA maakt tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock ’n roll vibe.  Zwevend op de beat neemt zij je haar roze wereld in. Scherp, onbevangen, catchy en heel erg dansbaar.