MINKA, Babs & NONCHELANGE genomineerd voor Popprijs Overijssel 2022

Welke Overijsselse artiest mag zich in het rijtje Snelle, Sticks, Jeangu Macrooy en The Cool Quest voegen? Poppunt Overijssel maakt op 9 april 2022 bekend wie de volgende winnaar van de prestigieuze Popprijs Overijssel wordt.

Popprijs Overijssel

In 2022 wordt de prijs voor de negende keer uitgereikt. Op zaterdag 9 april zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens de uitreiking in Metropool Enschede tijdens het Booster Festival. Een commissie heeft bepaald dat MINKA, Babs en NONCHELANGE genomineerd zijn voor de award op basis van hun prestaties in het afgelopen jaar en dat ze daarmee het beste visitekaartje van de Overijsselse popmuziek vormen. De uiteindelijke winnaar wint naast de eervolle titel ook een kunstwerk in samenwerking met de AKI Enschede en €1500,- te besteden aan de artistieke ontwikkeling.

Over de Popprijs genomineerden:

Minka
MINKA maakt tintelfrisse Nederlandstalige elektropop met een vrolijke rock & roll vibe. Zij wist zich in 2021 opnieuw te bewijzen, nadat ze vorig jaar ook genomineerd was voor de Popprijs Overijssel en tevens de Talentprijs bij de cultuurprijzen Overijssel in ontvangst mocht nemen. MINKA is een graag geziene gast op verschillende radiostations, en heeft een een indrukwekkende livereputatie. 

Babs
Babs is een artiest met een missie. Als vrouwelijke producer en rapper geeft ze op een speelse manier tegengas aan een door mannen-gedomineerde popsector. In haar nummers hoor je een duidelijke thematiek, en daarmee heeft Babs zich in het afgelopen jaar stevig weten te vestigen in de Nederlandse muzieksector.

NONCHELANGE
NONCHELANGE maakt eigenzinnige indiepop en is volgens 3voor12 een van de meest veelbelovende artiesten van het komende jaar. Hij stond op afgelopen jaar op Noorderslag en was te zien in het NPO programma Muziekstad. Ook live weet NONCHELANGE te overtuigen in de Popronde met zijn karaoke-show, maar ook met band zijn de shows van NONCHELANGE een groot feest.

De prijs wordt zaterdag 9 april – 19:00 uitgereikt tijdens het Booster Festival in Enschede in de grote zaal van Metropool. Toegang tot de uitreiking is gratis.