Micah & Julia ontvangen Hedon Beurs

Christein van Hoffen

Poppodium Hedon heeft vandaag bekend gemaakt dat Micah & Julia vanaf 1 maart een Hedon Beurs zullen ontvangen. Deze beurs zal bijdragen om de carrière van dit talentvolle Zwolse duo naar een hoger niveau brengen. De carrière van Micah & Julia gaat nu al van hoogtepunt naar hoogtepunt: zo won het duo vorig jaar de landelijke finale van Kunstbende. Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent. Ook stond het duo op het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Overijssel en in het voorprogramma van artiesten als De Dijk en Blof. De Hedon Beurs is een initiatief van Hedon en het Hedon Productiehuis. Eerder werd de Hedon Beurs al toegekend aan o.a. The Cool Quest, Paceshifters en Ruud Fieten.

De muziek van Micah & Julia is geïnspireerd en gekleurd met pop, folk jazz en country invloeden. Hedon programmeur Erik Delobel zag de band al een aantal keer in Hedon spelen en boekte de band al meerdere keren als voorprogramma: ‘wij zien en horen duidelijk het talent van Micah en Julia en dragen als Hedon graag bij aan de carrière van dit jonge duo. Met deze Hedon Beurs kunnen we Micah & Julia helpen de eerste stappen te zetten in een hopelijk succesvolle en lange carrière. Een carrière die al een flinke boost kreeg door het winnen van de landelijke finale van de Kunstbende.’ Ook de in Amerika woonachtige Nederlandse songwriter en Grammy winnares Femke Weidema was tijdens een masterclass in Hedon zo onder de indruk van het talent dat ze besloot Micah & Julia uit te nodigen voor een schrijfsessie bij haar in Nashville.

Vijf jaar geleden is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Met deze beurs geeft het poppodium talentvolle acts een extra steuntje in de rug om door te kunnen groeien naar de landelijke top. De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject intensief begeleid door o.a. verschillende professionals vanuit Hedon Productiehuis die de band kan ondersteunen op verschillende vakgebieden. Met de Hedon Beurs wil het poppodium bereiken dat het muziekklimaat in de regio gezond blijft en zijn steentje bijdragen aan een gezond bandklimaat binnen de provincie Overijssel.