Metropool The Works presenteert Metro’s Finest

Podiumprofessionals Metropool aan de slag voor talent uit Oost Nederland 
 
Onder de vlag van Metropool The Works – het educatie- entalentontwikkelingsprogramma van Metropool – start Metropool met een vernieuwdtalentontwikkelingstraject voor veelbelovende acts uit de Twentse regio. Een intensieve begeleidingsweek voor opkomende acts, met als doel om nog een stap verder te komen in de sceneHet programma dat Metro’s Finest is gedoopt,  onderscheidt zich door de focus op de praktische kant én de inzet van de professionals van het podium zelf. 
 
“We nemen niet zozeer plaats op de recensenten stoel, de authenticiteit van de artiest(en) staat voorop. Maar we geven wel degelijk feedback op artistiek, technisch en zakelijk vlak. We kijken bijvoorbeeld naar een technische rider van jouw act. Of naar jouwpodiumpresentatie, de presskit, de profilering van je act en andere zaken uit de praktijk, die vaak over het hoofd worden gezien, maar die essentieel zijn om te doen wat je als artiest het liefst wilt doen: spelen en daar, als het even kan, ook nog je brood mee verdienen.  We hebben nauwe contacten met boekers, programmeurs, maar ook andere culturele instanties en natuurlijk Poppunt Overijssel. Metro’s Finest is eigenlijk een grote levende toolbox vol professionals uit de muziekindustrie, bedoeld voor alle muzikanten die al ver zijn maar nog net een stap extra willen zetten. 
 
Aan het woord is Luuk Schmidt, programmeur regionaal en samen met collega Adri Karsenberg verantwoordelijk voor Metropool The Works: talentontwikkeling en cultuureducatie. “Normaal doen we alles met z’n tweeën, maar voor dit project hebben we de beschikking over het voltallige Metropool team, met Corona als katalysator. Twente barst uit zijn voegen van het talent. Niet alleen bij ArtEZ maar ook in bijvoorbeeld onze eigen oefenruimtes, De Studios. Wanneer je wordt uitgekozen om deel te mogen nemen aan Metro’s Finest een week lang de beschikking over alle kennis en faciliteiten van Metropool.Maar we beginnen natuurlijk met een goed gesprek, waarin jij ons uitlegt waar jouw act tegenaan loopt.” 
 
Metro’s Finest gaat direct van start. “Je moet het ijzer smeden als het heet is en door de huidige crisis hebben onze technici bijvoorbeeld tijd om echt met een act aan de slag te gaan. Ik wil nog benadrukken dat het echt niet persé een band met gitaren hoeft te zijn, we zijn ook nadrukkelijk op zoek naar artiesten uit de dance en hiphop/urban hoek. We bekijken alle motivaties grondig om te kijken met welke acts we op relatief korte termijn het meeste effect kunnen halen. Na selectie maken we een op maat gemaakt plan en gaan we direct aan de slag, we trekken alles uit de kast. En dat alles in één volle week, waar alleen jouw act centraal staat.” 
 
Aanmelden voor Metro’s Finest? Stuur een mail met alle relevante informatie en een gedegen motivatie naar Luuk@metropool.nl, dit kan tot maandag 23 november

Meer informatie over de coachingsweek is hier te vinden.