Metropool Songsmidse

‘Songsmidse’ is hét talentontwikkelingstraject voor singer-songwriters in de breedste zin van het woord. De enige voorwaarde voor deelnemers is dat je je eigen muziek schrijft en speelt.

Deelnemers krijgen gedurende vier maanden coaching en workshops door professionals op het gebied van songwriting, (podium) presentatie, live- en studiotechniek, marketing etc. Daarnaast krijg je de kans om in de Woodstock Recording Studio te werken aan je muziek en werkt Metropool samen met podia en festivals als De Kleine Willem, Booster Festival, Metropool Twente en het Krang Festival.

Afgelopen editie namen maar liefst zes deelnemers mee aan dit traject! Dit waren: Anika van Driel, Chris Egbers, Eline Emsee, Sheryl Flamand, Silke Veld en Yke Oude Griep. Singer-songwriter is nu onderdeel van Metro’s Finest en ambassadeur in de Overijsselse Ambassade van Poppunt Overijssel.

Naast intensieve coaching van de coaches Jasper Slaghuis en Rosalie Meijer, kregen de deelnemers externe coachings van Merijn Eugelink, toetsenist van o.a. Mr. Probz, Miss Montreal, Jaap Reesema etc. en Larry John McNally, hit songwriter van o.a. Chaka Khan, The Eagles en Bonnie Riatt. Wegens de coronaomstandigheden konden de liveconcerten grotendeels niet doorgaan, wel waren er optredens bij MetroTV, De Kleine Willem, Hengeloos Peil, het Vestzaktheater en bij 1Twente in de studio.

Meedoen met Songsmidse? Aanmelden kan tot vrijdag 1 april 2022 voor 17u! Aanmelden doe je door een mail te sturen aanluuk@metropool.nl. Vergeet niet jouw presskit mee te sturen!