Metropool maakt Metro’s Finest 2024 bekend

Zoals ook Hedon en Burgerweeshuis al eerder bekend maakten welke acts zij in 2024 ondersteuning zullen bieden, maakt ook Metropool haar Metro’s Finest vandaag bekend! Metro’s Finest is een traject van een jaar waarin Metropool haar volledige professionele netwerk in dienst stelt van, in dit jaar, drie acts.

Metro’s Finest

Metropool ondersteunt deze artiesten nadrukkelijk bij het verwezenlijken van hun ambities en plannen. De selectie vindt plaats op basis van talent, potentie, ervaring en artistiek inhoudelijke urgentie. Als voorbereiding op Metro’s Finest hebben de acts al deelgenomen aan één van de Offensieven. De showcases voor industrie en publiek, waar het poppodium in de voorbereiding van, en aanloop naar, al intensief met de acts bezig zijn op het gebied van bijvoorbeeld marketing, (podium) techniek en presentatie, lichtplannen, programmering en carrièreplanning.

Gedurende het jaar waarop de geselecteerde acts het keurmerk Metro’s Finest opgeplakt krijgen wordt de ondersteuning op al deze gebieden geïntensiveerd. Daarnaast biedt Metropool hun Finest acts ook de mogelijkheid externe partijen en/of muziekprofessionals bij hun project te betrekken en ondersteunen ze dit ook financieel. Verder faciliteert Metropool verdere muzikale ontwikkeling door de oefenruimtes en podia ter beschikking te stellen, dragen ze de acts voor bij boekingskantoren, podia en festivals en kunnen ze ondersteunen bij opnames in beeld en geluid. Het Twentse podium beschouwt de Metro’s Finest als ambassadeurs van hun totale talentontwikkelingsprogramma The Works

2024

De acts voor 2024 zijn Yke, Nelles en Lateesha! Leer ze hieronder vast even kennen:

Yke

Onzeker, breekbaar en puur, dat is de muziek van Yke. De 22 jarige songwriter die, als het allemaal teveel wordt, haar hoofd leeg maakt in muziek. Zij schrijft nu bijna 10 jaar haar eigen songs, soms alleen, maar vaak ook samen. Het is voor haar een vorm van verwerking die ze nergens anders vindt.

Met thema’s als jezelf vinden en blijven in een relatie, verdriet om het verleden en de angst voor de toekomst is er altijd wel iets om je in te vinden.

Haar muziek is als MEAU maar dan een vleugje elektronischer en nét iets alternatiever. Door te schrijven leert Yke zichzelf beter kennen en ze neemt je graag mee in die zoektocht.

Nelles

Laat de hectiek van het dagelijkse leven achter je en ervaar het gevoel van Nelles. Een perfecte balans tussen roots en pop muziek. Met echo’s van artiesten als John Mayer en Kacey Musgraves tilt Nelles hun meeslepende verhalen over de natuur zowel stevig en groots als klein en akoestisch naar het podium.

Lateesha

Lateesha valt met de deur in huis. “Ik wil niet je anker zijn, want als we dan toch eerlijk zijn: jij was dat ook nooit voor mij” De conclusie van haar debuutsingle ‘niet mijn taak.’ waarin ze alles tegen haar moeder zegt wat ze nooit heeft durven zeggen en waarin haar tiktokvolgers haar achtergrondkoor zijn. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert ze Nederlandse songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Soms sassy, soms sad; soms een diva en soms jankend in haar bed. Kracht en kwetsbaarheid komen samen in elektronische pop/R&B songs die geïnspireerd zijn door powervrouwen als RAYE en Tabitha.

Naast eigen nummers schrijft Lateesha Nederlandse hertalingen van bekende nummers die ze op social media plaatst. Haar hertaling van het tijdloze nummer ‘iris.’ van de Goo Goo Dolls werd op TikTok meer dan 257.000 keer geluisterd. Op veler verzoek bracht ze een volledige versie uit die na de release nationale aandacht kreeg van Qmusic tijdens de ochtendshow van Mattie en Marieke.

Metro’s Finest wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door de gemeentes Hengelo en Enschede, de Provincie Overijssel en het Fonds Podiumkunsten.