Meld je nu aan voor Nieuwe Electronische Waar 2018

Nieuwe Electronische Waar (NEW) lanceert de start van een nieuwe aanmeldperiode voor deelname aan Nieuwe Electronische Waar 2018. Er is ruimte voor tien producers waarmee NEW het komende jaar gaat werken. De producers worden geselecteerd door een gevarieerde vakjury van danceprogrammeurs, marketeers, creatief ondernemers en talentontwikkelaars uit Gelderland en Overijssel. Samen met de bekendmaking wordt er een album online uitgebracht waarop tracks van alle producers staan, deze is te beluisteren op alle streaming-kanalen.

Coaching en showcases
Deze tien producers worden gekoppeld aan coaches die werkzaam zijn in de Oost-Nederlandse dance-scene. Samen met de coach wordt een traject vormgegeven en gekeken naar bijvoorbeeld showcases om de muziek bij een groter publiek te krijgen. Producers kunnen daarnaast ook ondersteund worden op andere vlakken, van marketing tot het daadwerkelijke produceren van muziek.

Nieuwe Electronische Waar
Waar Nieuwe Electronische Waar zich in de afgelopen 12 jaar richtte op het bieden van een platform, koos NEW er in 2017 voor om per jaar een selectie van 10 talentvolle producers te begeleiden in een intensief traject. NEW heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel in de studio als op het podium kunnen ontwikkelen. In het verleden werkte NEW onder andere met Knarsetand, De Sluwe Vos, Snareskin en Sonurber, en organiseerde het talloze showcases en conferenties.

Partners
Nieuwe Electronische Waar is een project van de poppodia Burgerweeshuis Deventer, Doornroosje Nijmegen, en productiehuis Oost-Nederland (onderdeel van De Nieuwe Oost) in samenwerking met de poppodia, festivals en organisaties uit Gelderland en Overijssel zoals Hedon Zwolle, Atak Enschede, Gigant Apeldoorn, Metropool Hengelo, Luxor Live Arnhem, Studio Wonder, Esc.Rec, Wendbaar, ArtEZ conservatorium, Extrapool Nijmegen, De Perifeer Deventer, Valkhof Festival, 8Bahn, Green Vibrations, Deciliters, Metro Kollektief, 3voor12 Overijssel & 3voor12 Gelderland.

Luister de release van NEW 11 terug via:
https://soundcloud.com/n_e_w/sets/new-11
https://itunes.apple.com/album/new-11/id1226418172
https://open.spotify.com/album/4VlWPGRHpD35Hm7P3hgur4
https://escrec.bandcamp.com/album/new-11