Medewerker van de maand: Pim Kokkeler

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen achter de schermen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze nieuwe rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand van ‘achter de schermen’ uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze maand is het de eer aan Pim Kokkeler.

Pim Kokkeler

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Op ArtEZ Conservatorium ik en ben projectleider van het Booster Festival.

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen?
Ik ben sinds het eerste jaar betrokken bij het BAM! Festival in Hengelo. In het begin vanuit een vrije rol in de organisatie, later als programmeur samen met Thomas Heimerikx en Luuk Schmidt. Daarnaast maak ik al muziek sinds ik zo ongeveer kan praten.

In 2015 speelde ik met Roots Rising bij Muziek bij de Buren in Deventer. Dit vond ik te gek. Vervolgens heb ik Muziek bij de Buren in Hengelo opgezet in opdracht van Poppodium Metropool. Later volgde Popronde Hengelo en een aantal andere evenementen. Hierna doorgerold naar andere functies op andere plekken en nu dus werkzaam op ArtEZ Conservatorium en bij Booster.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
Op maandag en dinsdag ben ik op ArtEZ Conservatorium te vinden en werk ik voor PAMM Productions en Booster. Op woensdag werk ik thuis en op donderdag en vrijdag geef ik doorgaans muziekworkshops vanuit het bedrijf Cup A Music.  

Op vrijdag en zaterdag heb ik meestal optredens en zo niet ga ik naar concerten. Zondag probeer ik waar mogelijk bij de Watertoren in Hengelo te zijn, deze wordt gerund door Stichting in Wording, waar ik onderdeel van uit maak.

Tussendoor speel ik veel gitaar en klus ik aan mijn huis die ik afgelopen jaar gekocht heb en nog lang niet klaar is.

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
Ik kan niet echt zeggen dat ik trots ben op een moment uit mijn carrière. Ook niet op meerdere. Ik vind het tof als een plan lukt zoals bedacht.

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio?
Vanuit mijn werkzaamheden bij Booster en ArtEZ krijg ik goed in kaart wat er speelt op muziekgebied in Overijssel. Daarnaast check ik voor de Poppunt Podcast die Harold de Boer en ik samen maken de playlist “New Music Overijssel”. Deze is altijd goed up to date.

Er komt een hoop moois hier vandaan.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten?
Fjaler, een toffe producer uit Enschede met een goede live show. Maakt muziek vanuit vibe, daar hou ik van. Laatst zag ik dat hij samen aan het werken is met Yenga, een mega combi lijkt mij.

Hoe zie je de Overijsselse muziekscene op dit moment?
Vol activiteit en projecten. Men weet elkaar te vinden.

Welke aankomend evenement zou je graag willen tippen?
Te veel om op te noemen. 2 “persoonlijke” highlights:

Tekst gaat verder onder de foto.

Vraag Fabian: Talentontwikkeling heeft veel voeten in de aarde gekregen de laatste jaren. Met veel productiehuizen, goede samenwerking tussen poppodia en natuurlijk Booster. Waar zie jij voor de toekomst nog mogelijkheden voor om te groeien binnen de Overijsselse muziekscene?

Ik denk dat talentontwikkeling zoals dat hier is geregeld goed voor elkaar is maar dat er ook zeker nog wat te halen valt. Zo lijkt het me mega een fysieke en digitale kennisbank te hebben waar artiesten laagdrempelig info kunnen verkrijgen over releases, schrijfproces, promoplannen en de mogelijkheden voor subsidies voor plaatopnames etc. Hierbij hoort ook een mogelijkheid tot sparren met mensen uit die wat verder zijn, super waardevol.

Wie draag je aan als volgende Medewerker van de maand? En wat zou je diegene graag willen vragen?

Bas Amro, organisator van onder andere Basic Grooves en Onder de Radar in Enschede.

Mijn vraag aan Bas is of – en wanneer DJ party’s en live acts echt gaan samenkomen.