Medewerker van de Maand: Carlijn Hartlief

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen achter de schermen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand van ‘achter de schermen’ uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze maand is het de eer aan Carlijn Hartlief.

Carlijn Hartlief

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Ik ben nu zo’n zeven jaar actief in de Overijsselse muziekscene. Ik ben begonnen bij Hedon en Buro Ruis als programmacoördinator specifiek gericht op MBO-studenten en vanuit daar ben ik na 2 jaar als freelancer aan de slag gegaan voor o.a. Bevrijdingsfestival Overijssel, Booster, (voormalig) artiestenmanager en producent bij verschillende festivals / evenementen en organisaties als Phion (Orkest van het Oosten en Gelders Orkest). 

Aftermovie Booster Festival 2019

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen? 
Door aangenomen te worden bij Hedon / Buro Ruis. Dit was mijn eerste (professionele) kennismaking met de muziekscene en er ging een fantastische wereld voor mij open. Ik was altijd een liefhebber van concerten en festivals, en gelukkig zagen ze bij mijn sollicitatie genoeg potentie om van deze hobby mijn werk te maken.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
Heel verschillend, soms heb ik vijf verschillende opdrachten lopen en reis ik in een week van Enschede (Phion) naar Arnhem (Phion) van Utrecht naar Lelystad (Corneel). Ik draai producties, bereid producties voor en drink als freelancer natuurlijk veel koffie met mensen die leuke ideeën willen gaan ontwikkelen en mij daar in willen betrekken. Nu ligt het met Corona behoorlijk stil, en is het even afwachten welke organisaties nog draaien ‘als we weer mogen’. 

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
Het was voor mij wel echt te gek om de pre-productie van Bevrijdingsfestival Overijssel te doen. De voorbereiding voor alle podia en een mainstage met als headliner Manu Chao. Dit was een te gekke show was waarbij alle omstandigheden perfect waren, van het weer, tot de sfeer tot het koude biertje en het uitzinnige publiek. Verder ben ik erg trots op het  vierjarige project Classsh, van Phion. Een klassiek concert op een popmanier beleven waar we mee touren langs Enschede, Deventer, Zwolle, Apeldoorn en Nijmegen. 

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio? 
Via Poppunt Overijssel, maar ook door de popronde-selectie in de gaten te houden en te kijken wat zich op het podium presenteert bij bijvoorbeeld Kunstbende of Booster. Verder heb ik een tijd lang programma gemaakt op zondagmiddag bij een cafe in Zwolle waar veel studenten van Artez hun weg naar toe vonden. Dit is nog steeds een fijn (Overijssels) netwerk waardoor ik veel mee krijg van ontwikkelingen op het gebied van muziek.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten? 
Micah & Julia, zij hebben een ontzettend fijne vibe en timmeren hard aan de weg door zelfs in coronatijd de nodige dingen te organiseren. De mensen om dit duo heen hebben ook een gigantische drive wat o.a. maakt dat ze gigantische sprongen maken. Verder vind ik hun een internationale vibe hebben, waardoor ik denk dat ze het nog wel eens heel erg ver kunnen gaan schoppen! 

Micah & Julia – Never Ever

Hoe zie je de Overijsselse muziekscene op dit moment? 
Momenteel ligt het met Corona natuurlijk een beetje stil, maar ik vind initiatieven zoals Booster en de oprichting van Beatbox en stimuleringsbeurzen vanuit poppodia tonen van een groot geloof in talentontwikkeling. De scene blijft hierdoor een vruchtbare bodem houden en daarbij ontwikkelen bestaande muzikanten en organisaties zich op een innovatieve manier te laten zien. Deze sector staat gelukkig niet stil!

Welke aankomend evenement zou je graag willen tippen? 
Kom naar de tour van Classsh. Dit is een initiatief van Phion (Orkest van het Oosten en Gelders Orkest), en hiermee willen wij een laagdrempelige avond organiseren voor publiek wat open staat voor een nieuwe muzikale ervaring. Kijk vooral op de website van www.classsh.nl 

Aftermovie CLASSSH Enschede

Wie draag je aan als volgende Medewerker van de Maand?
Tom Leeuwenburg, en zijn vraag:

“Tom houdt zich bezig met Jazz en maakt zich samen met een heleboel andere mensen in Zwolle, hard voor livemuziek in de stad. Hij heeft een nieuw podium in Zwolle op de kaart gezet, maar toen moesten de horecagelegenheden dicht. Ik ben benieuwd hoe zij zich staande houden in deze tijden met corona, of ze leuke plannen hebben voor het najaar en ook hoe het met hem als muzikant nu vergaat!