Medewerker van de maand: Bas Amro

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen achter de schermen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze nieuwe rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand van ‘achter de schermen’ uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze maand is het de eer aan Bas Amro!

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Ik ben organisator van de Basic Grooves evenementen, daaronder valt ook o.a. DE REACTIE en Onder De Radar Festival.

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen?
Als DJ en producer. Ik maak muziek, het werd opgepikt en zo kwam ik aan mijn boekingen. Als techno DJ uit Enschede kom je natuurlijk al snel bij Basic Grooves terecht. Zo raakte ik bevriend met de toenmalige organisatie. Langzamerhand heb ik het stokje van hen overgenomen.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
Ik werk een aantal dagen in de week aan de Basic Grooves evenementen, de overige dagen reserveer ik voor muziek. Op de dagen dat ik aan de evenementen werk, ga ik wel gewoon naar een kantoor en werk ik van 09:00 tot 17:00. Hoe de werkweek eruit ziet verschilt enorm per seizoen. Deze weken ben ik druk bezig met het afmaken van de line-up voor Onder De Radar Festival. Andere delen van het jaar ben ik weer meer bezig met bijvoorbeeld stagedesign.

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
Toen ik een hele grote artiest bevestigde voor Onder De Radar Festival 2020, een paar weken terug. Heel flauw, maar ik kan nu dus nog niet zeggen wie dat is. Ik denk dat het bevestigen van een artiest wel één van de grootste “YES” momenten is in mijn werk. Tijdens het evenement lukt het mij meestal niet goed om het echt tot mij door te laten dringen, vaak geniet ik pas achteraf als ik iedereen tevreden naar huis zie gaan en leuke reacties hoor.

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio?
Ik probeer veel naar kleine evenementen te gaan, hou line-ups in de gaten, en ik praat veel met andere organisatoren en DJ’s uit de omgeving. Daarnaast doen we ook regelmatig een DJ contest. De volgende is op 4 april.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten?
Momenteel ben ik wel erg onder de indruk van Remma. Hij gaat zo lekker zijn gang qua stijl en denkt totaal niet in hokjes. Ik merk een beetje een rebelse vibe bij hem, dat is erg tof om te zien.

https://soundcloud.com/thomasreitzema

Hoe zie je de Overijsselse muziekscene op dit moment?
Eerlijk is eerlijk, ik ben niet helemaal op de hoogte van wat er in de gehele provincie gebeurt qua scene. Maar als ik voor Twente mag spreken, dan mogen we wel spreken van een hele bijzondere ontwikkeling. We zijn voor Nederlandse begrippen maar een kleine stad, maar toch is er behoorlijk veel gaande. Er komen steeds meer DJ’s en producers aankloppen, steeds meer nieuwe initiatieven, en er is hier een te gek publiek. Daar mogen we best heel erg blij mee zijn.

Welke aankomend evenement zou je graag willen tippen?
Lastig, er is teveel leuks om een keuze in te maken eigenlijk. Dan toch maar één van onze eigen evenementen; DE REACTIE 2020. We hebben een hele toffe locatie dit jaar…

Vraag Pim: Mijn vraag aan Bas is of – en wanneer DJ party’s en live acts echt gaan samenkomen.
Het blijft een moeilijke. Live acts met één of twee personen zijn best normaal op dance party’s, maar ik neem even aan dat Pim het echt heeft over elektronische muziek bands. Op dance party’s is het hele idee dat het gewoon lekker doorgaat, men komt om te dansen. Een onderbreking voor het opbouwen van een band, een soundcheck, of een live set die opbouwt met een breed uiteenlopend repertoire, past dan vaak niet zo goed in de avond. Op grotere festivals is het redelijk normaal, maar ook dan is het meer iets voor overdag.

Wie draag je aan als volgende Medewerker van de maand? En wat zou je diegene graag willen vragen?
Marcel Bierling.

Ik ben wel benieuwd naar wat hij nou vindt van de muziekscene op dit moment, vanuit zijn perspectief als nachtburgemeester.