Medewerker van de Maand: Serena Oosterloo

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen achter de schermen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze nieuwe rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand van ‘achter de schermen’ uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze maand is het de eer aan Serena Oosterloo, assistent-programmeur bij Hedon, Zwolle.

Serena Oosterloo
Foto: Gerard Rouw

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Ik ben werkzaam als assistent programmeur bij poppodium Hedon. Vanuit Hedon houd ik me ook bezig met de muziekprogrammering voor het Stadsfestival in Zwolle. Daarnaast ben ik coördinator van Popronde Zwolle.

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen? 
Eigenlijk ben ik er ingerold, ik heb namelijk een achtergrond in nieuwe media wetenschappen – iets best wel anders. Naast mijn studie heb ik vaak meegewerkt aan cultuurprojecten in Zwolle, o.a. het festival Let’s Get Lost en heb ik een marketingstage gedaan bij Zwolse theaters. Tijdens mijn studie heb ik me veel bezig gehouden met datagebruik in de cultuursector, dus echt ver weg was de sector waar ik nu werkzaam in ben nooit. Daarna ben ik bij het programmeursteam van Hedon gekomen, maar mag me nog altijd graag bezighouden met marketing- en datavraagstukken.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
Shows zien en e-mailen: dat zijn de rode draden door mijn werkweek heen. Als programmeur ben je op verschillende vlakken steeds aan het puzzelen om shows het best tot z’n recht te laten komen. Dit is voor elke show verschillend, wat elke werkweek dus ook verschillend maakt. Ik probeer zoveel mogelijk shows in Hedon te zien en daarbuiten. 

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
M’n eerste Popronde van A tot Z produceren was wel een moment dat bij blijft.

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio? 
Op verschillende manieren: door optredens te zien, via sociale media en door er over te kletsen met mensen. Bij Hedon houden we ons ook veel bezig met talentontwikkeling, dus je ziet ook ‘intern’ veel voorbij komen.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten? 
Fjaler. Een duo uit Enschede en Zwolle. Zij maken hele interessante electronische soundscapes met best wel up-tempo beats erdoor. Hun live-shows worden ondersteund door visuals, waardoor het een heel tof geheel wordt. 

Hoe zie je de Overijsselse muziekscene op dit moment? 
Als heel divers: er gebeurt van alles op allerlei plekken en ook vanuit verschillende genres. Volgens mij vindt er ook best wat kruisbestuiving plaats tussen artiesten. Daarnaast merk je dat jonge artiesten hier uit de buurt al erg gedreven zijn. Dit alles is echt wel tof om te zien en om mee te werken.

Volgens mij vindt er ook best wat kruisbestuiving plaats tussen artiesten. Daarnaast merk je dat jonge artiesten hier uit de buurt al erg gedreven zijn.

Welke aankomend evenement zou je graag willen tippen? 
Het festival Voor Al Wat Ik Bemin in Hedon op zondag 24 november tip ik. De Nederlandse en Beligische taal en de muziek die daaruit voortkomt staat hier centraal. Ik vind de line-up heel gaaf, met o.a. Bazart, Tourist LeMC, Freez, Aafke Romeijn, Brihang en Eva van Manen. Daarnaast zullen talenten vanuit Kunstbende werk laten horen en hebben we verschillende dichters uitgenodigd. 

Wie draag je aan als volgende Medewerker van de maand? En wat zou je diegene graag willen vragen? 
Ik draag Fabian Schrijver van Colored Monkeys aan.

Vraag: Met Colored Monkeys organiseren jullie in verschillende steden in Overijssel shows en jams, hoe werk je aan en behoud je jullie community gevoel op verschillende plekken tegelijkertijd?

Volgende maand lees je hier het interview met Fabian Schrijver.