Medewerker van de Maand: Myrthe Veenstra

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen achter de schermen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze nieuwe rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand van ‘achter de schermen’ uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze maand is het de eer aan Myrthe Veenstra!

Myrthe Medewerker van de Maand

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Bij Goomah Music als boekersassistent en ik freelance voor diverse festivals in (maar ook buiten) Overijssel.

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen?
Met een behoorlijke omweg. Na mijn studie Cultuurwetenschappen heb ik een tijd in de kunst-, en vervolgens in de theaterwereld gewerkt. In het theater merkte ik al snel dat de muziekprogrammering en de theaterconcerten mij toch het meest trokken. In de projecten waar ik aan werkte was ik altijd heel druk met de muzikale randprogrammering, dat vond ik het tofst om mee bezig te zijn. Zo ben ik uiteindelijk bij Ev’hands en Goomah Music terecht gekomen, en ben ik ook gaan freelancen.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
Op dit moment ligt het meeste werk in verband met Corona stil. Maar normaal gesproken zijn mijn werkweken de zomer/festivalseizoen heel gevarieerd. Dan werk ik veel op locatie en op festivals, ook veelal in de weekenden. Woensdag is de vaste dag op het Goomah kantoor. 

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
Dat is toch wel de eerste keer de artiestenproductie op de Zwarte Cross mainstage.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten?Het is nog niet veel, maar wat ik tot nu toe van Minka heb gehoord en gezien vind ik heel tof! Ze zou ook een Goomah Music Night spelen, daar was ik erg benieuwd naar. Maar deze is helaas niet door kunnen gaan in verband met Corona.

https://www.facebook.com/554365934972701/videos/446414622580149/

Wie Myrthe heeft genomineerd voor de volgende medewerker van de maand laten we binnenkort weten!