Medewerker van de Maand – Marjolijn Dokter

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand uit (of met roots in) de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze maand: Marjolijn Dokter. Wat zij doet? Lees snel verder!

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Ik werk als ZZP-er onder de naam Dokter Arts in de kunst en cultuursector en als producent bij productiehuis BRUT te Deventer. Daarnaast ben ik drummer in Black Monsoon.

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen?

Allereerst als drummer in verschillende Overijsselse bands, daarna heb ik bijna 10 jaar bij Poppodium Burgerweeshuis gewerkt. Eerst als projectleider talentontwikkeling, later als Bedrijfsvoerder. Hier heb ik samen met het BWH-team veel evenementen (Grote Kick Off, Keizerrijk, Popronde Deventer, Havenwerk Festival, Hoogtevrees) georganiseerd.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?

Haha, voor mijn doen vrij chaotisch.
Maar als ik er een structuur in kan aanbrengen ziet het er als volgt uit:

Maandag: op kantoor bij Kunstenlab – hier organiseer ik de projecten zoals Kunsthalte, maar ook de website Buitenkunst in Deventer en de Podcast Ontmoetingen bij de Wilg.

Dinsdag en woensdag: BRUTdagen – organisatie van o.a. In de Bubbel, Catch, Weerlicht, Met Andere Woorden Festival, Popronde en andere events in onze bovenzaal, Kunst in Beweging, residenties etc.

Woensdagavond: Repeteren met Black Monsoon

Donderdag: IJsselbiënnale – hier doe ik de productie voor de internationale buitenkunstroute. Dat wil zeggen, zorgen dat alles loopt, vergunning (maar liefst 4 per kunstwerk) en ben ik manusje van alles.

De vrijdag houd ik vrij voor optredens met de band, boekhouding, plaatjes draaien als DJ, sporten en quality time met mijn hondje 😉

In het weekend vaak producties draaien, naar concerten, events, tentoonstellingen of gewoon weekend.

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
De Grote Kick Off evenementen op het Grote Kerkhof te Deventer, met artiesten als Anouk en Kensington, Golden Earring en Bløf waren wel momentjes, niet zozeer qua artistieke inhoud, wel qua omvang en uitdaging.

Daarnaast vind ik de Catch wel echt een hele toffe avond. Vooral omdat alle kunst en cultuurdisciplines hier zo mooi matchen en het een samenwerking is tussen BRUT en Kunstenlab. Laagdrempelig, vlot en zeer leuk voor je netwerk.

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio?

Door goed op te letten online, showcase festivals als Booster, No Man’s Land, Eurosonic/ Noorderslag. Maar ook via websites als Never Mind the Hype, Chaos Music Magazine, Platomania en de radioshows van Pinguin Radio.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten?

Oh Whale! Toffe band, ze werken hard en brachten deze maand hun debuutalbum uit.

Hoe zie je de Overijsselse muziekscene op dit moment?

Levendig wel. Ik merk dat de scene zich goed ontwikkelt en artiesten ook onderling goed contact hebben. Heel belangrijk!

Welke aankomend evenement zou je graag willen tippen?

Ik heb persoonlijk heel veel zin in In Vredes Naam – het nieuwe bevrijdingsfestival van Burgerweeshuis met alternative bands. Ik mag dan ook de plaatjes draaien J

Vraag van Freek Ros aan Marjolijn:

Ik wil graag Marjolijn Dokter van Black Monsoon / BRUT voordragen, ik vraag me af hoe het is om met een band als Black Monsoon door Europa te reizen, en op wat voor plekken je dan terecht komt.

Haha, ja dat is best wel tof! We spelen regelmatig in Duitsland en wij hebben net voor de covid twee weken langs de Engelse Zuidkust getourd. Helemaal zelf geboekt en geproduceert. Eigenlijk best heel succesvol ook! Volle zalen, veel merch verkocht en binnenkort gaan we weer terug. Het hele tourverslag lees je hier.

En waar we terecht kwamen? We hebben vooral podiumcafe’s gespeeld en elke nacht stiekem op de parkeerplaats bij de Tesco (lokale AH) overnacht.