Medewerker van de Maand: Marcel Bierling

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen achter de schermen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze nieuwe rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand van ‘achter de schermen’ uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze maand is het de eer aan Marcel Bierling!

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Ik ben programmeur van het Green Vibrations Festival. Dat is een kunst- en muziekfestival met allerlei soorten muziek, kunst, theater enz. We programmeren veel lokaal talent naast internationale acts. Daarnaast organiseer ik Orbit, een klein experimenteel psychedelisch feestje. Beide in Enschede.

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen?
Als klein jongetje was ik gefascineerd door computers en gamemuziek (chiptunes). Toentertijd was dat nog innig verweven met de mogelijkheden die de hardware bood. Dat gaf een vorm van ‘creative limitation’, wat ik nog steeds een heel sterk concept vind. Ergens begin van dit millennium greep het DJ’en me en het heeft me nooit meer losgelaten.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
Dat verschilt nogal door het jaar heen. Sowieso is geen week hetzelfde voor mij. De ene week ben ik vaak in de avonduren/’s nachts aan het werk, de andere week lijkt het bijna alsof ik een enigszins sociaal geaccepteerd ritme heb. In de maanden voor Green Vibrations ben ik veel bezig met de organisatie daarvan. Naast het programmeren, waarbij het samen komen met het programmateam en internet afspeuren voor potentiële artiesten vaak het beste werkt. Verder heb ik ook nog allerlei andere bezigheden.

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
Ik heb de afgelopen edities van Green Vibrations elke keer een moment gehad dat ik ‘s avonds even uitkeek over het festivalterrein. Zo rond een uur of 23.00 glijdt alle stress een beetje van je af. Hoeveel stress het organiseren ook oplevert, en hoezeer ik mezelf keer op keer beloof om het nóóit weer te doen. Dit zijn de momenten waarop ik me realiseer dat we een bijzonder evenement organiseren.

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio? 
Met name door zoveel mogelijk events te bezoeken. Daarnaast struin ik ook internet af.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten? 
In The Middle Of The Rhythm. Dit zijn echte scene builders.

https://www.facebook.com/ITMOTR/posts/1066438733719643?__xts__[0]=68.ARDIxZEVm9e9NyJ2rQnbm_g8JBDN2t1V30GJ0DXvF76WElOr-amgtbUQTcI5g16893zbQlgncjTUe6HHKuP2qRWBmhs7NKYSCjl3gsemaBAZQgsD5g74Kno2E2mjNYdtJ6woNmYDO4Nl-2kFPjNbsXId1vUD4IVKIh1IqvayprqyUQx4__flN5crcLTtww9rVJPMRpjKUE35xVrmAqmZXZDwt4HeIQj4yeB9YtPN94eXGBpxGnrqU1qiahvyj9_RGiBX_tmUAzprOa3SmTR1HCvg0NZAb9IWq8VHIp4EscOxibKcrhiHAxbchgNW_tkcfsp_ncpL41zYD9w7GTZeepUDFh2DXFUzKjYMAvwcjVyJYzIwyQ2UCOGOYCxb6PeSDYrOSDZFVDJxp4zgGTUGdaIxOEHmSTMgVDxDuy8166Ttgh0I5EMMM9KWfhE69VS19garq3Y-i58J6qHHdnipIXmpowX6d2cx16CNWO4SBMXBjyp_V79etSOcRLGrjeeWBw&__tn__=-R

Hoe zie je de Overijsselse muziekscene op dit moment? 
Net als Bas moet ik je eerlijk zeggen dat ik vooral weet wat er in Twente gebeurd. We zitten hier tenslotte best wel in een uithoek, wat ook de kracht van de scene hier is.

Vraag Bas: Ik ben wel benieuwd naar wat hij nou vindt van de muziekscene op dit moment, vanuit zijn perspectief als nachtburgemeester.
De muziekscene hier heeft best wel op zijn gat gelegen en het is mooi om te zien hoe er steeds meer leven in komt. Er is steeds meer, voor meer verschillende mensen.