Medewerker van de Maand – Luuk Schmidt

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen achter de schermen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand van ‘achter de schermen’ uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze keer is het de eer aan Luuk Schmidt, talentmakelaar en assistent-programmeur bij Metropool Twente.

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene? 
Bij Metropool werk ik met veel plezier als talentontwikkelaar, assistent-programmeur en als verantwoordelijke voor het regionale programma. Naast mijn werk bij Metropool programmeer ik op vrijwillige basis het BAM! Festival in Hengelo en organiseren we vanuit Stichting in Wording diverse evenementen in Twente. 

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen? 
In het beginsel als muzikant, waar ik rond mijn 16e met mijn toenmalige funkrockband mocht spelen in het alternatieve bar/discotheek De Nul in Hengelo. Dat was liefde op eerste gezicht en getrouwd na het eerste biertje. In deze tent begon ik dan ook te werken als barman, dj, schoonmaker, glazenhaler en glazenvuller. Al gauw kreeg ik de lol te pakken om midden in de nacht feestjes en bandavonden te bedenken en samen met collega’s te organiseren. Ik kan wel stellen dat hier de pret begon! 

 In 2012 begon ik als singer-songwriter op de popacademie van het ArtEZ Conservatorium. Twee jaar later verruilde ik deze studie voor de opleiding muziekmanagement in Utrecht. Hiervoor koos ik toen ik kennis maakte met de organisatie van het BAM! Festival, waar ik 2013 een aantal songwriters een plek mocht geven. Deze nieuwe ervaring samen mijn ervaringen bij de Nul zette mij ertoe aan om mijn studie als muzikant te verruilen voor meer de organiserende kant. Het jaar daarop mocht ik de verantwoordelijkheid krijgen over het gehele muzikale programma van BAM. 

Tussen 2015 en 2016 liep ik stage bij Metropool bij de talentontwikkeling en educatie. Vanuit hier raakte ik betrokken bij de organisatie van Muziek bij de Buren en de Popronde, waar ik na mijn stage mee verder ging. Daarnaast werkte in met veel plezier bij Muziekcafé de Cactus. Sinds 2018 mocht ik in dienst bij Metropool.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
Ik heb de mazzel dat dit vrij divers is, even in het niet thuis werk scenario dan. Bij Metropool proberen we de talentontwikkeling zoveel mogelijk voor de artiesten op maat gemaakt uit te voeren, zowel naast, maar zeker ook binnen onze vaste trajecten. Dit maakt dat er elke week weer andere vragen, andere antwoorden en andere projecten ontstaan. De uitdaging is om dit alles weer in een mooie structuur te brengen. In een week spreek ik veel met acts, geef ik coaching, monitor ik onze diverse trajecten, spreek ik met diverse organisatoren met een functie elders, onderhoud ik contacten en klets ik bij met mijn collega’s binnen Poppunt Overijssel over ontwikkelingen in Overijssel en gezamenlijke projecten. 

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
ja, dat is een lastige. Ik ben eigenlijk al trots wanneer bezoekers van een concert een mooie memorabele avond hebben gehad, en dat gebeurd hier normaliter vaak. Je kunt dan wel stellen dat ik vaak trots ben en niet specifiek één moment kan aanwijzen.  

Een moment waar ik heel trots op ben is de titel van FC Twente in 2010, dat was ze natuurlijk niet gelukt zonder mijn schreeuwende muzikale bijdrage vanuit vak 313. 

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio? 
Op verschillende manieren. Ik probeer zo veel mogelijk bij concerten te zijn van acts uit de regio. Wanneer ik een interessante avond voorbij zie komen waar ik niet bij kan zijn zoek ik de acts die ik nog niet ken op via haar mediakanalen, als die er zijn. Naast het actief scouten wordt ik vaak getipt, komen acts zelf naar mij toe en houdt ik de regionale media in de gaten. Overijssel breed werken we goed samen middels Poppunt. 

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten? 
Zoveel eigenlijk. Dit jaar gaan wij met het Metro’s Finest traject intensief samenwerken met twee acts, Chris Egbers (door mijn collega Nikolai van Ign!te al getipt in december) en met Primaat. Dan kies ik nu voor de zeer beloftevolle band Primaat! 

Waarvoor kan Overijssel talent bij jouw aankloppen? 
Voor als de act zich verder wilt ontwikkelingen in de muziekindustrie, voor speelplekken, advies betreffende alle muzikale vraagstukken, band coaching of gewoon een kop goede kantoorkoffie.

Welke aankomend (online) evenement zou je graag willen tippen? 

Booster Festival op 9 april, natuurlijk!

Vraag van Nikolai aan Luuk: Wat vind je het spannendste moment tijdens het begeleiden van nieuwe talenten? (Nikolai was onze Medewerker van de Maand in 2021).

Het mooiste is wanneer de Pyramide waarvan uit we werken dan rond wordt; van onze trajecten naar agency ’s en een wereldfaam om vervolgens iedere tour bij ons in Twente af te sluiten. Uiteraard geef je die dag dan gauw nog een coaching aan nieuw talent uit onze trajecten.