Medewerker van de Maand – Kristel Nijs

In Overijssel werken we met veel partijen samen om het Overijssels talent zichtbaar te maken. Maar wie zijn de mensen die hier hun steentje aan bijdragen? In onze rubriek: ‘Medewerker van de Maand’ zetten we elke maand iemand uit de Overijsselse muziekscene in de spotlight. Deze keer is het de eer aan Kristel Nijs. Wat zij doet lees je hieronder!

Waar ben je werkzaam in de Overijsselse muziekscene?
Bij poppodium het Burgerweeshuis in Deventer waar ik mij bezig houd met Talentontwikkeling en Cultuureducatie. Hier organiseer ik workshoptrajecten voor beginnende muzikanten, bijvoorbeeld binnen het project Deventer Talenthouse. Maar ook het begeleiden van artiesten die al een stap verder zijn binnen project de Burger Beurs valt onder mijn werkzaamheden.Verder werk ik naast opkomende muzikanten veel met middelbare scholieren die langs komen voor workshops tijdens cultuurdagen.

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen?

Vroeger was ik veel bezig met muziekmaken, ik had jarenlang pianoles en ging op een gegeven moment bij gebrek aan een zangeres, zingen in mijn eerste bandje. Toen heb ik mijn allereerste eigen liedjes geschreven. In 2011 begon ik aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede waar ik op de Popacademie Songwriting heb gestudeerd. Vanuit daar is mijn interesse voor management en organiseren steeds sterker geworden, mede door de minor musicmanagement die ik daar volgde. Na mijn afstuderen ben ik steeds meer die kant op gerold, zo kwam ik er tijdens mijn werk als tourmanager van Jeangu Macrooy achter dat ik veel liever naast het podium sta dan er op.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?

Heel veelzijdig, met vooral veel afspraken met leuke mensen! Zo zit ik in overleggen met culturele partners uit de stad voor cultuureducatieve projecten met scholen en programmeer en begeleid ik lokale artiesten. Ook ben ik natuurlijk aanwezig bij de evenementen die we organiseren, maar houd ik mij daarnaast bezig met de zakelijkere kant zoals bijvoorbeeld het schrijven van subsidieaanvragen en verantwoordingen om projecten te kunnen financieren.

Op wat voor moment uit je carrière ben je het meest trots tot nu toe?
Pff, dit vind ik een lastige vraag. Ik was vooral heel trots dat ik vier jaar geleden zo’n toffe functie bij dit leuke poppodium kreeg ????

Hoe ontdek jij nieuw talent in de regio?

Via de trajecten die wij organiseren. Zo zie ik bij projecten voor jongeren al snel wat er voor talenten rondlopen. Die verwijzen we weer door naar lokale communitys waar ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen en waar ik ze in de gaten kan houden. Daarnaast krijg ik ook veel mee door door mijn plek in de Music Support Overijssel beoordelingscommissie, of bijvoorbeeld via trajecten als Songcamp en natuurlijk Booster. 

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten?

Bella Luna, ze is nu net begonnen aan Popronde, brengt net haar eerste singles uit, en is echt een waanzinnig goede zangeres en songwriter en onwijs leuk om mee samen te werken! Houd haar in de gaten!

Hoe zie je de Overijsselse muziekscene op dit moment?

Vooruitstrevend op andere provincies. Er loopt onwijs veel talent rond, en er zijn heel veel mogelijkheden om je als artiest te ontwikkelen in verschillende talentontwikkelingstrajecten zoals de Nieuwe Notie, Nieuwe Electronische Waard, Songcamp, Beurstrajecten van de podia of via productiehuizen zoals Brut of De Nieuwe Oost. Wij mogen heel trots zijn op wat er hier in Overijssel gebeurt, en ook vooral hoe goed het netwerk hier met elkaar in contact staat.

Welke aankomend evenement zou je graag willen tippen?

SPEELDRANG op 6 oktober met lokale talenten Hiigo, Chris Egbers en Silke Veld! Drie te gekke bands, waarvan twee uit de talentontwikkelingstrajecten van Metropool en Hedon in het Burgerweeshuis!

Wie draag je aan als volgende Medewerker van de maand? En wat zou je diegene graag willen vragen?

Freek Ros. Welke show staat je nog altijd bij, waarvan jij licht hebt gedaan?

Foto: Isabelle Renate La Poutré