Medewerker van de Maand: Kasper Iseger

Medewerker van de Maand is terug! Elke maand stellen we je voor aan medewerker met roots in, of nog altijd werkzaam in, de Overijsselse muziekindustrie. We beginnen de nieuwe ronde met Kasper Iseger!

Wie ben je en waar ben je werkzaam?

Mijn naam is Kasper Iseger, ik ben een freelance licht ontwerper en programmeur voor artiesten wereldwijd 🙂

Hoe ben je in de muziekscene terecht gekomen?

Door de open armen van het Burgerweeshuis, met name Freek Ros die mij de kans bood om snuffelstage te lopen. Mijn hart verloren in het licht! 🙂

Een tip van Kasper: Word vrijwilliger of ga stage lopen bij een poppodium zou ik zeggen!

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?

Dat is eigenlijk niet te omvatten per week, omdat het verschilt per artiest. Bij het opstarten en maken grote arena tours zit ik meestal in een arena in mijn eentje van 19:00 tot 06:00. Dit omdat de arena dan leeg is, er niemand aan het werk niks en ik mijn gang kan gaan om het licht zo mooi mogelijk te maken per artiest. Soms ook een iets normalere dag van 10:00 tot 21:00. 9 tot 5 is er absoluut niet bij.

Op welk moment uit je carrière ben je tot nu toe het meest trots?

Eeeeeeeh dat gaan er wel meerdere worden, kiezen uit 1 is namelijk nogal lastig. Ik neem graag een greep uit verschillende hoogtepunten;

  • -MetroBoomin op Coachella, headline 2023
  • -Martin Garrix op Ultra 2022
  • -Chef’Special in de Ziggo Dome
  • -Billie Eilish op Coachella, headline 2022:

Billie Eilish op Coachella was vrij speciaal. Niet alleen omdat zij de jongste headliner ooit is geweest, maar ook omdat het voor mij een droom was die uitkwam. Van vrijwilliger bij het Burgerweeshuis en Hedon op 16 jarige leeftijd, naar het programmeren en directen van een headline show op Coachella op 28 jaar is nogal gaaf!

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de (ditmaal figuurlijke) spotlight willen zetten?

Paceshifters. Met deze mooie groep mensen mijn eerste Nederlandse tours gedaan. Wat een vette band met een prachtige, knallende live sound

Welk aankomend evenement zou je graag willen tippen?

These Go To Eleven in Hedon. Dikke gitaren-avond, vakkundig samengesteld en ook nog eens gratis toegang. Recept voor een mooie tijd 🙂

Welke Overijsselse track/release zou jij tippen bij de volgende medewerker van de maand?

Sticks – Groeispurt. Man, wat een harde track.