Medewerker van de Maand – Karen Wijnen

Elke maand stellen we je voor aan een medewerker met roots in, of nog altijd werkzaam in, de Overijsselse muziekindustrie. Deze keer een oude bekende van Poppunt Overijssel: Karen Wijnen

Wie ben je en waar ben je werkzaam?

Mijn naam is Karen Wijnen, woonachtig in Deventer, en ik ben ruim vijf jaar actief als freelance marketeer in het culturele veld in Oost-Nederland. Na mijn studie kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij het evenementenbureau Ev’Hands in Nijverdal, en vanuit hier ben ik in aanraking gekomen met veel leuke mensen en projecten in de muziek. Momenteel werk ik als marketeer mee aan Dauwpop Festival, Booster Festival en Kattegat Festival en ben ik actief bij Goomah Music. Zo heb ik in het verleden ook een tijd voor Poppunt Overijssel gewerkt!

Hoe ben je op deze plek terecht gekomen?

Na mijn studie Communicatie aan Windesheim in Zwolle kwam er een plek vrij bij het evenementenbureau Ev’Hands in Nijverdal, het bedrijf achter Dauwpop! Op deze manier kwam ik al vrij snel in aanraking met leuke en interessante mensen uit de cultuur- en muzieksector en deed ik ook ervaring op in ‘het veld’. Omdat ik hier parttime in dienst was, ben ik daarnaast freelance-opdrachten gaan doen. Een ontzettend leuke en afwisselende combinatie die me tot op de dag van vandaag telkens weer in aanraking brengt met nieuwe mensen en projecten.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?

Een gemiddelde werkweek bestaat voor mij niet echt. Het is pieken en dalen. Nu, tijdens het beantwoorden van deze vraag, ben ik erg druk met de voorbereidingen voor Dauwpop (31 mei + 1 juni). Daarna zal ik mij gaan storten op Kattegat, waarbij we in de zomer vier sessies en in september een afsluitend festival organiseren. Daarnaast ben ik het hele jaar door actief voor Goomah Music. De focus van mijn werkzaamheden ligt op marketing in de breedste zin.

Op welk moment uit je carrière kijk je met veel trots terug?

Mijn allereerste Dauwpop vond ik erg spannend. Als jonge Karen ging ik vroeger elk jaar als bezoeker naar Dauwpop (ik kom ook oorspronkelijk uit Hellendoorn). Als jonge meid had ik nooit verwacht dat ik nu tijdens het festival achter de schermen werkzaam zou zijn en veel verantwoordelijkheid zou dragen voor een bepaald aspect van het festival. De voldoening na elke editie maakt het altijd superwaard om hard voor te werken! We maken er als team altijd een geweldig mooi feest van.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten?

Goede vrienden van mij zijn onlangs weer gestart met hun band Roundabouts, deze keer een stuk serieuzer en ambitieuzer. Recentelijk brachten ze hun eerste single en clip uit (met behulp van Music Support Overijssel, shout out!) en die loopt super lekker. Ik ben trots op wat ze doen en wat ze op deze korte termijn al hebben bereikt, en ik zou ze graag in de spotlight willen zetten!

Welk aankomend evenement zou je graag willen tippen?

Natuurlijk Dauwpop op 31 mei en 1 juni. Maar ook het hele Kattegat Seizoen deze zomer. Een team van enthousiastelingen werken ontzettend hard om bij containercommunity Kattegat hele mooie evenementen te organiseren. Zo zijn er deze zomer vier sessies en op 6,7 en 8 september drie dagen festival met een gevarieerd muziek- en theaterprogramma!

Wat vind je van de track ‘Tankstation’ van Hiigo, die Judith van der Klip aandroeg?

Persoonlijk ben ik meer van de ‘hardere’ muziek (check bijvoorbeeld mijn jaarlijstje van 2019 bij Poppunt), maar het is supergoed om te zien hoe hard deze band gaat en dat ze recentelijk zijn getekend bij Friendly Fire. Het nummer is catchy en blijft hangen!

Welke Overijsselse track/release zou jij tippen bij de volgende medewerker van de maand?

Mijn tip: Onlangs bracht deze ‘Overijsselse supergroup’ ILÆNDER hun eerste single uit en ik ben fan!