Medewerker van de Maand – Jenna Koster

Elke maand stellen we je voor aan een medewerker met roots in, of nog altijd werkzaam in, de Overijsselse muziekindustrie. Deze maand een wat nieuwer gezicht: Jenna Koster!

Even voorstellen! Wie ben je en waar ben je werkzaam?

Ik ben Jenna Koster, 20 jaar oud en sinds augustus 2023 ben ik een paar uur per week in dienst bij Stichting Metropool – Poppodia van Twente. Ik ben werkzaam als assistent Talentontwikkeling, in het kort ondersteun ik Luuk bij zijn werkzaamheden.

Hoe ben je op deze plek terecht gekomen?

Voor mijn opleiding moest ik stage lopen bij een bedrijf. Na wat op het internet rond struinen kwam ik bij Metropool uit. Toen heb ik een half jaar stage gelopen bij de afdeling productie. Hier heb ik toffe buitenproducties mogen draaien, zoals Metropool Open Air, Heng Loose en Koningsdagfestival in Enschede. Toen Metropool vroeg of ik na mijn stage wilde blijven, om te ondersteunen bij talentontwikkeling, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. “Ja, maar natuurlijk!!!”

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?

Op maandag, dinsdag en woensdag ben ik meestal in de schoolbanken te vinden. Naast dat ik bij Metropool werk studeer ik nog Facility Management aan het Saxion in Deventer.

Op donderdag werk ik op kantoor bij Metropool. Meestal begint mijn dag met de mail beantwoorden, vaak heb ik aan het eind van de ochtend nog een meeting staan. In de middag plan ik meestal nieuwe afspraken in. In de avonden/nachten bij de producties ben ik te vinden achter de kassa. Lekker gevarieerd dus!

Op welk moment uit je carrière ben je tot nu toe het meest trots?

Telt mijn stage dan ook nog? Haha, dan zeker weten Hertme, Metropool Open Air, of Koningsfestival op het Wilminkplein in Enschede!

Mijn baan nu…. Dan toch wel de studiosessies bij Woodstock Recording Studio’s. Daar hebben we twee weken de studio’s afgehuurd zodat Overijssels talent daar in kon werken. Dit was een super tof project, leuk om zo kennis te mogen maken met wat een deel van de Overijsselse talent te bieden heeft.

Welk Overijssels talent zou jij momenteel in de spotlight willen zetten?

Uiteraard onze Metro’s Finest acts voor komend jaar: Yke, Nelles en Lateesha, maar we werken met meer talent die ik allemaal wel willen noemen, zoals Fiere, Tijs van Rongen, Levi Major, Dyvia, Maartje, Silke, Jarlentji etc. etc. Mag ik er nog meer noemen?

Welk aankomend evenement zou je graag willen tippen?

De EP release van Maartje op 29 februari. Zij heeft echt veel stappen gezet afgelopen jaar als Metro’s Finest act. En Booster Festival natuurlijk ook, maar dat is geen tip meer, maar wetenschap.

Welke Overijsselse track/release zou jij tippen bij de volgende medewerker van de maand? En wat vind je van de track die hij/zij aandroeg?

Yke – In de Storm, draag ik aan voor de volgende. Echt een mooi en pakkend nummer!

En wat vond je van de tip van Nathan?

Wat een super tof nummer is Bittersweet van GIRLSGIRLSGIRLS! Ik kende het nog niet, maar hij staat op repeat. Krijg er een beetje one direction vibes van! Love it!