Maar liefst 14 Overijsselse acts in landelijke selectie Popronde

Gisteren werd tijdens 3VOOR12 Radio op 3FM traditiegetrouw de jaarlijkse selectie van de Popronde bekend gemaakt. Uit meer dan 1000 inschrijvingen zijn 146 acts geselecteerd om dit jaar deel te nemen aan Nederlands grootste reizende festival: NO WOW, Scott &  Young, Tricklebolt, Bastian Benjamin, Get Jealous, Lotte Pen, Magnetic Spacemen, QUINN, The Koalaz, Black Monsoon, Druiprek, Fjaler, Johnny Loves Me & RUV.

Van 12 september t/m 30 november hebben deze acts de mogelijkheid om in 41 Nederlandse steden te spelen en daarmee enorm veel podiumervaring op te doen. Ook in Overijssel komt de Popronde in een aantal steden langs:

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +- 140 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef’ Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III en Haevn.

Benieuwd geworden naar de gehele selectie? Luister dan de Spotify playlist: