KNARS verklapt hun geheim

https://www.facebook.com/Knarsetand/videos/544107146050844/?t=8

KNARS verklapt hoe zij hun laatste album ‘From the Madhouse’ nou zo vet hebben laten klinken.

 

Over KNARS:

Zeven man sterk brengt de band een overdonderende sound vol punkrock, breakbeat, electronica, balkan en cumbia. Als in een lucide nachtmerrie sleept Knarsetand haar luisteraars door de hallen van hun gekkenhuis, langs kamers vol intense, rauwe, tegendraadse en hypnotiserende indrukken. Met felle teksten, psychedelische soundscapes, verleidende blazers, heftige gitaarriffs, agressieve hardstyle synths, pompende 90’s breakbeats en zware basslines tovert de Knarsetand-machine overal waar ze komen om tot een bak kolkende energie.

Album
Al een jaar breekt de zevenkoppige formatie van KNARS met nieuw albummateriaal festivals en zalen af als MadNess, ADE, Baroeg Open Air, Grasnapolsky en Mandala. Ook het buitenland loopt weg met de band; zo tourde KNARS in Hongarije en Frankrijk en werden ze opgepikt door Amerikaanse muziekblogs. Er wordt achter de schermen al een tijdje geschaafd en gesleuteld aan een nieuw album van de band Knarsetand. 5 oktober werd het meest recente wapenfeit album ‘From the Madhouse’ uitgebracht.

Nieuwe weg
Met het album ‘From the Madhouse’ slaat KNARS een nieuwe weg in. KNARS is het vervolg op Knarsetand, een project van producer en frontman Martijn Holtslag. Knarsetand stond bekend om hun dansbare mix tussen drum-’n-bass, ska en dubstep. Maar het klinkt nu anders.“Ik ging door een heftige periode”. Gedesillusioneerd uit de roes van een maakbare wereld, teleurstelling in demagogische politici, slapeloze nachten, een gebroken hart, een depressie, liters escapisme en een bak flinke realiteitszin verder, kolkte, bonkte, schuurde en wreef er een onrust in Holtslag’s onderbuik die zich een uitweg vond in een muzikale trip. Met een drift om zijn rebelse waanzin en escapisme te verspreiden zocht Holtslag een nieuwe band bij elkaar en gaat Knarsetand de strijd aan met de waan van de dag. Die switch in mindset vertaalde zich onvermijdelijk naar de nieuwe muziek. ‘’ Het knarst meer. Vandaar de nieuwe sound en bijpassende naamsverandering’’, aldus de frontman.