Sonar

Pitches voor festivals, speelplekken in poppodia of je favoriete band supporten? Meld je aan op Sonar!

Je wilt natuurlijk die speelplek krijgen, maar hoe? Hieronder geven een aantal collega’s je tips om je pitch te laten slagen!

Hoe zorg je er voor dat je de speelplek bemachtigd die je graag wilt? Hieronder geven Kristel Nijs (Burgerweeshuis), Luuk Schmidt (Metropool) en Stijn Lemaire (Vi.be) je een aantal tips:

Kristel Nijs – Burgerweeshuis

Kristel is talentontwikkelaar bij het Burgerweeshuis. Haar tips zijn:

”Het is belangrijk dat je profiel volledig is. Zorg ervoor dat alles op je profiel up to date is, zodat een programmeur de best mogelijke indruk krijgt van jouw act. Ook is het belangrijk dat je pitches kiest waar specifiek naar jouw genre gevraagd wordt. Ben jij een rockband en vraagt een venue om een pop, soul of jazz band? Dan kan het lastig zijn om gekozen te worden. Verder is een goede live video van je act ook belangrijk zodat een programmeur kan zien en vooral horen hoe jij live klinkt”.

Luuk Schmidt – Metropool

Luuk is programmeur en talentontwikkelaar bij Metropool. Ook hij gaf een aantal tips:

”Ik ben vooral benieuwd naar hoe een act live klinkt en wat de act uitstraalt. Voor mij werkt een goed opgenomen live sessie met beeld beter dan een perfect klinkende single uit de studio. Ook is het goed om als act na te denken over de spreiding van je shows. Heb je deze maand al in Twente gespeeld en wil je een spot op een andere plek in Twente dan is dat misschien niet handig. Verder is het belangrijk om te laten weten hoeveel publiek jij zelf op de been kunt krijgen om te komen kijken”.

Stijn Lemaire – Vi.be

Stijn is werkzaam bij het Belgische platform VI.BE. Het platform is al jaren actief in Belgiƫ om muzikanten te supporten en van speel- en mediaplekken te voorzien. Zijn tips zijn:

”Zorg ervoor dat je beste track meteen bovenaan aan je profiel staat. Als een organisator je pagina bezoekt, wil je er zeker van zijn dat je beste track meteen te horen is. Als je nog geen professionele opnames hebt is dat helemaal niet erg, vermeld dan dat het om een demo gaat. Als je met mixtapes werkt, zorg er dan voor dat je een tracklist toevoegt. Zo geef je mensen meteen een inkijk in je selectie en kunnen ze een beeld vormen van wat je maakt. Probeer er wel voor te zorgen dat alles wat je laat horen, live ook te behalen is. Zo schep je geen valse verwachtingen. Ook is het nuttig om ergens op je pagina je shows neer te zetten en om deze up-to-date te houden. Op deze manier zien programmeurs wat je allemaal al hebt gedaan en wat er nog op het programma staat. Verder is het handig om er voor te zorgen dat al je links naar je socials up-to-date zijn zodat programmeurs ook daar meteen een kijkje kunnen nemen”. Als laatste geeft ook Stijn het advies om een live video van je act te uploaden. Dit is belangrijk zodat mensen kunnen zien en horen hoe jouw live prestaties zijn.

Heb je nog geen account op Sonar? Ga dan naar www.checksonar.nl en maak je profiel aan!