Rechtsvormen: het overzicht

Afgelopen juni stond voor Poppunt Overijssel in het teken van rechtsvormen. De belastingdienst en al haar regels en wetten zijn niet voor iedereen even makkelijk te begrijpen. Welke kies je als muzikant en wat zijn de voor en nadelen? We hopen je met deze uitleg een beetje op weg te helpen!

Afgelopen juni schreef Ton Lamers (Voorzitter Centrale Examencommissie ArtEZ hogeschool voor de Kunsten en juridisch adviseur) elke week een artikel voor ons over rechtsvormen. Het is een goed idee om als act eens na te gaan of dit iets voor je is. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende voor- en na delen.

Het is belangrijk om je financiële zaken goed op orde te hebben. Het kiezen van een rechtsvorm die je hiervoor wilt gebruiken is dan ook een belangrijke stap. Naast het zijn van ZZP’er zijn er meerdere opties om jou en je team onder 1 naam te vertegenwoordigen.

In de artikelen lees je over de V.O.F., de Coöperatie, de Stichting en de B.V.

Het kan lastig zijn om een keuze te maken omdat er zoveel informatie over te vinden is dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we Ton Lamers ingeschakeld om met een kritische, verhelderende blik de verschillende opties bij langs te gaan.

Ton zegt: ”Bezint eer ge begint. In deze rubriek zijn de V.O.F., de Coöperatie, de stichting en de B.V.
kort besproken. Er zijn nog meerdere rechtsvormen maar voor nu laten we het hier even
bij. Laat je altijd van meerdere kanten adviseren. Blind achter een financieel adviseur
(boekhouder) aanlopen raad ik niet aan”.

Heb je ze nog niet gelezen? Hieronder vind je ze:

De Kennisbank

Heb jij een vragen over een bepaald onderwerp binnen de industrie maar weet je niet waar je moet zoeken? Doe een aanvraag voor een onderwerp! Vragen over de kennisbank zelf of over een onderwerp dat al online staat? Stuur een mail naar dion@poppuntoverijssel.nl.