Overijsselse filmmakers

Wie kun je benaderen voor het schieten van je videoclip?

Je hebt je nieuwe release klaar en wilt hier graag een clip bij schieten. In dit artikel vind je een aantal Overijsselse filmmakers die je hierbij kunnen helpen!

FILMSAUS

Filmsaus in het in Zwolle gevestigde bedrijf van Frank Baas. Met artiesten als o.a. Snelle, Typhoon, Hiigo, Cloudsurfers en Magnetic Spaceman in zijn portfolio, kun je er op vertrouwen dat dit bedrijf een goede clip voor je kan schieten.

”Het was de dvd van Demon Days live in Manchester Opera die een periode elke ochtend voor school nog bekeken moest worden. Van dance tot gospel tot punk, ondersteund door een orkest en versierd met geanimeerde cartoons: The Gorillaz hadden een grenzeloos universum gecreëerd waarin niets te gek leek, speels en surrealistisch. In clips streef ik vaak naar deze thematiek.

In Fiery Storm (Money & the Man) zijn we goed los gegaan op het idee van twee stormchasers die een storm proberen te vangen. In Alleen Maar Gelukkig (Snelle ft. Jebroer) gaan we op in de waan van succes op letterlijk eenzame hoogte en in Laat Me Los (Hiigo) hebben we POV een misplaatste surprise party op het verkeerde moment valt.

De momenten waarop je je kunt verliezen in muziek en film zijn waardevol. Zeker in een periode waarin we meer Demon Days kennen dan in de tijd van het album. Voor mij begint dat al in het maakproces tijdens het schrijven.

Daarom hopen we je als kijker af en toe mee te nemen in ons eigen universum, en je terug te laten keren met een lach, een traan of een nieuw inzicht.

Check meer van Filmsaus op https://www.filmsaus.nl

HET VIDEOGILDE

Wij zijn Het Videogilde uit Enschede. Bij ons draait alles om de perfecte fusie van film, animatie, grafisch design en audio design, waarbij we op maat gemaakte werelden creëren in nauwe samenwerking met onze geweldige klanten. Met een achtergrond in de kunst- en muziekwereld hebben we ons stempel al ruimschoots verdiend. Julian, internationaal bekend als VJ The c-men, heeft zijn talenten vertoond in wereldsteden zoals Tokyo, Moskou en New York, waar hij eveneens  workshops en lezingen heeft verzorgd. Edwin is al vanaf jonge leeftijd actief in de elektronische muziekscene als gepassioneerde producer en organisator, en hij combineert zijn liefde voor geluid moeiteloos met zijn affiniteit voor film en videomontage. Dankzij onze ervaring en voortdurende betrokkenheid bij nieuwe ontwikkelingen, hebben we een scherp oog voor opkomende bewegingen en trends, die we graag integreren in onze eigen creaties.

Check alle informatie op https://www.hetvideogilde.nl

FLOOR KRUK

Floor heeft met onder andere Blanks en The Cool Quest gewerkt. Op het gebied van clips, maar ook gifs en animaties kun je bij haar terecht!

Ik vroeg Floor om iets over zichzelf te vertellen:

”Ik woon sinds 2012 in Zwolle. In 2013 ben ik afgestudeerd van het CIBAP in de richting Animatie & Audiovisueel. Ik vond video heel erg leuk en wilde me er graag verder in ontwikkelen.

In 2014 ben ik naar de Academie voor Popcultuur gegaan in Leeuwarden. Dit is een opleiding waar muzikanten en vormgevers samen op een opleiding zitten. Het is geen gewone opleiding: je wordt enorm uitgedaagd om je al te ontwikkelen binnen het werkveld”.

In 2018 begon het allemaal met een samenwerking met Akwasi. Tijdens mijn stage daar heb ik via zijn label ”Neerlands Dope” clips gemaakt voor o.a. Hef, Kraantje Pappie, Adje, Dio en nog meer andere muzikanten. Na mijn afstuderen in 2019 ben ik als ZZP’er aan de slag gegaan en kwam ik in contact met Zwolse artiesten als Typhoon en The Cool Quest. Via The Cool Quest kwam ik in aanraking met managementkantoor Phonic waar ik nu een half jaar als head of content werk. Dit houdt in dat ik me samen met een team van medewerkers en stagiaires bezighoud met het ontwikkelen en maken van content voor verschillende artiesten. Denk hierbij aan shortformat video’s: TikTok’s, Instagram reels & YouTube shorts. Maar ook maak ik coverart, ontwerp ik merchandise en fotografeer ik. De artiesten waarmee we werken zijn erg uiteenlopend: Blanks, Meau, Fay Vriens, The Cool Quest, Yaro Mila en nog veel meer.

Check Floor haar website voor alle informatie! https://www.floorkruk.nl

BLOOD LIKE WINE

De volgende filmmakers betreft een duo uit Nijverdal genaamd ”BLOOD LIKE WINE”.

BLOOD LIKE WINE bestaat uit Max Hoogesteger en Thomas Freie. Sinds 2020 maken zij vanuit hun thuisbasis in Nijverdal video- en fotocontent, met vooral een focus op muziek. Aftermovies, videoclips, live registraties en concertfoto’s, ze doen het allemaal! 

”Daar blijft het niet mij, want wat voor creatief probleem je ook mee zit, wij denken graag met je mee! Of je nou wil laten zien hoe trots je bent op je bedrijf met behulp van een bedrijfsvideo, nieuwe portretfoto’s van je medewerkers wil hebben, of door middel van een communicatievideo een boodschap met de wereld wil delen, wij helpen je verder! Want creativiteit speelt de hoofdrol in ons bedrijf. We doen niks liever dan met de klant om tafel zitten om zo samen een tof nieuw concept te bedenken. Dus kun jij wel even een extra paar creatieve breinen gebruiken, neem dan gewoon contact op, dan denken wij meteen met je mee”.

Ga naar de website voor meer informatie. http://bloodlikewine.nl

NEYTURE

Wat begon als een vriendenproject van 2 reizende jongens, groeide door tot een videobedrijf die al veel mooie samenwerkingen is aangegaan. Neyture is het film productiebedrijf van Nick Wolterink en zit gevestigd in Deventer.

”Video’s maken is een van mijn grootste passies. Deze passie als werk hebben maakt mij als mens ultiem gelukkig. Ik beschouw film als de ultieme vorm van kunst. Ik zie het als een weerspiegeling van het leven en een kunstvorm waarin ik mijn visies, expressies en verhalen kan vertellen, of dit nu met muziek, beeld, architectuur, dialoog of kleuren zijn. Film brengt al deze vormen samen”.

Neyture heeft clips geschoten voor onder andere Money & The Man, Johnny Loves Me, Mcoadboys en My Baby. Check hun website voor alle informatie! www.neyture.com

GOLBACH & CO

Bij Golbach & Co uit Deventer kun je terecht voor videoclips, maar ook voor heel veel andere dingen! Lees snel verder.

”Wij zoeken altijd naar de juiste trigger om de kijker te raken en te verrassen. We zoeken naar de juiste taal om een boodschap over te brengen en naar een unieke manier van een verhaal overbrengen. Soms is het iets herkenbaars wat de kijker aan het lachen maakt, soms is het een subtiele knipoog, maar soms is het ook een (spreekwoordelijk) traantje dat weggepinkt wordt. 

Golbach & Co is een filmproductiehuis uit Deventer en wij produceren persoonlijke, dynamische video content. We doen dit voor lokale partijen als Burnside, Davo Bieren, LA Streetfood, Gemeente Deventer, Brandeniers, Rijnbrink, StadLandWater, Celsis, El Popo en Create & Convert… maar hebben in het verleden ook gewerkt voor verschillende overheidsinstanties als DHL, MediaMarkt, Nefit Bosch, Slide, Saxion en vele andere partijen.

Check hun website voor alle informatie https://www.golbach.co

WinWel Productions

Naast producer/muzikant, editor en audiovisueel vormgever is Gijs van Lieshout van WinWel Productions ook videograaf! Hieronder vertelt hij waarmee hij jou kan helpen.

”Met WinWel Productions sta ik klaar voor jouw video, foto of andere audiovisuele ideeën! Jouw idee staat altijd centraal, aan mij enkel de taak om het zo tof mogelijk eruit te laten zien. En met 8 jaar ervaring als video- en fotograaf, editor en audiovisueel vormgever, en een complete professionele apparatuur uitrusting (waaronder 2 Camera’s, een Drone, Stabilizer en diverse lampen/accessoires), moet dat zeker lukken! Creativiteit is een van mijn sterkste punten. Zo zorg ik ervoor dat je altijd iets unieks krijgt wat tussen de rest uitspringt! Omdat ik zelf ook muzikant en producer ben, spreek ik dezelfde taal als het gaat om muziek en kan ik goed meedenken over het vertalen van muziek naar beeld. Dit heb ik al mogen doen voor diverse artiesten als Snelle, Antoon & Big2, Bizzey, DJ Paul Elstak, Jeangu Macrooy, Lisa Lois, Dennis van Aarssen, Ryan Song, The Hardstyle Pianist, Roos Blufpand en meer! Maar ook bedrijven zoals Würth, Poppunt Overijssel, iGNITE! Music Agency, Goldmund en meer”.

Benieuwd naar meer van Gijs zijn werk? Check https://winwelproductions.com

FILMDOT

FilmDot is een dynamisch videoproductiebedrijf gevestigd in Zwolle, opgericht in 2020 door Mats van der Weerd. Mats, een gepassioneerde cameraman/editor en muziekproducent, heeft een natuurlijk talent ontwikkeld voor het vertalen van muziek en verhalen naar beeld. Hij streeft ernaar mensen te raken en te inspireren door middel van visuele content.

Van jongs af aan is hij omringd geweest door creativiteit. Hij groeide op in de fotostudio van zijn vader, waardoor gevoel voor compositie, licht en ritme als vanzelfsprekend bij hem is ontstaan. Deze vaardigheden vormen de basis voor zijn werk bij FilmDot. Hij hecht veel waarde aan de kracht van interpunctie in zijn video’s. Net zoals een goed geschreven verhaal afhankelijk is van de juiste interpunctie, kan een video zonder goede structuur en dynamiek zijn impact verliezen.

FilmDot heeft zich gespecialiseerd in het maken van videoclips, aftermovies en live-opnames voor lokale artiesten uit Zwolle. Hij hanteert strak uitgeplande producties, maar biedt ook ruimte voor creatieve vrijheid op de set. Hierdoor slaagt hij erin om de verhalen van deze artiesten op een natuurlijke en pakkende manier vast te leggen. Hij helpt hen om hun verhaal “to the point” te brengen, zodat het krachtig en effectief wordt overgebracht op hun publiek.

ONE ‘N OTTER

One ‘N Otter is het bedrijf van filmmakers Koen Vastert, Lars Kuperus, Mauro Meijer én mascotte(r) Pjotr de Otter.

”Zet drie filmfreaks bij elkaar en je krijgt vooral veel discussies over de beste films aller tijden. Maar in ons geval ook wilde ideeën over het maken van eigen videoproducties. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat we video’s willen produceren die dezelfde esthetische waarden en sterke storytelling bevatten als onze favoriete films”.

One ‘N Otter zijn filmmakers met een onstuitbare drang om aangrijpende en eigenzinnige producties te maken. Denk aan videoclips, promotievideo’s en aftermovies. Maar ook eventfotografie. Zij zetten jouw wilde ideeën om in een strakke video waar je u tegen zegt. 

*Mist jouw bedrijf in dit lijstje? Stuur een mail naar info@poppuntoverijssel.nl of dion@poppuntoverijssel.nl