Nieuwe muziek? Hier stuur je het naartoe!

Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk nieuwe mensen je muziek ontdekken?

Je hebt je nieuwe single, EP of album af. Nice! Maar hoe nu verder? In dit artikel geven we je een aantal tips om nieuwe luisteraars je muziek te laten ontdekken.

3voor12 Overijssel

Het is altijd een goed idee om je nieuwe muziek naar 3voor12 Overijssel toe te sturen. Er wordt namelijk wekelijks nieuwe muziek in hun Spotify playlist geplaatst. Daarnaast plaatsen ze ook op hun website artikelen over de nieuwste muziek binnen de provincie. Voor meer informatie ga je naar https://3voor12.vpro.nl/lokaal/overijssel

Spotify For Artists

Als je je muziek independent uitbrengt is er een belangrijke stap die je niet mag missen. Via Spotify For Artists kun je je muziek pitchen voor de editorial playlists van Spotify (Denk aan playlists als Je Moerstaal, IndiepuntNL, A Shot Of Indie, Bedroom Pop etc). Zorg ervoor dat je minimaal een maand voor je release je nieuwe muziek pitched.

User Generated Playlists

Deze kost wat meer moeite, maar is het dubbel en dwars waard. Zoek op Spotify een aantal playlists met 1000+ volgers die muziek in jouw genre hebben. Het is belangrijk om te checken dat deze playlists gemaakt zijn door de ”gewone” Spotify gebruiker. Check hun profiel of ze een link naar Instagram of Facebook profiel hebben en stuur ze een bericht! Wie weet vindt de maker van deze playlist jouw muziek wel heel tof en plaatsen ze het in hun playlist!

Submithub

Submithub is een platform waar labels, radio stations, playlisters, bloggers, influencer en magazines zich vestigen om nieuwe muziek te ontdekken. Grote kanalen als BIRP!, Dansende Beren, Stereofox en vele anderen zijn aanwezig op het platform. Als act kun je voor een x bedrag aan credits kopen om je muziek zelfstandig te pluggen bij dit soort kanalen. Het mooie van dit platform is dat degene naar wie je je muziek stuurt je feedback moet geven op je tracks (Je kan er voor kiezen om dit niet te doen, maar het is wel aan te raden). Hierdoor krijg je een goed inzicht in welk straatje jouw muziek goed past!

Disclaimer: Er is geen garantie dat je muziek gedeeld wordt door degene waar je je muziek naar toe stuurt. De kanalen die aangesloten zijn bij Submithub ontvangen honderden nummers per dag en zijn kritisch. Wel ontvang je altijd feedback op je tracks.

Naast Submit heb je nog een aantal alternatieven zoals:

  • Indiemomo
  • Groover
  • Soundplate
  • Dailyplaylists (gratis)

Als laatste kun je ervoor kiezen om je muziek te pitchen aan een aantal grote Youtube kanalen die independent artists supporten. Enkele voorbeelden zijn

  • IndieAir
  • Aylou
  • Lofi Girl
  • PrestigeVibe
  • Mr Suicide Sheep

en via het internet kun je nog een hele lijst vinden van dit soort kanalen!

Dus, heb je nieuwe muziek op de planning staan? Neem deze tips dan mee in je releaseplan! Zo haal je nog meer uit je nieuwe releases.