Inschrijfkansen voor Overijsselse acts

Beurstrajecten, Showcasefestivals en andere kansen in 2024.

Koi Forest, Hedon Beurs-act 2023

MUSIC SUPPORT OVERIJSSEL

Voor wie: Overijsselse muzikanten die budget nodig hebben voor een EP, videoclip, coachingstrajecten en meer.

Deadline: 14/11/2023

In samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds presenteert Poppunt Overijssel Music Support Overijssel. Deze regeling is bedoeld om ambitieuze artiesten uit deze provincie te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd verdeeld over vijf aanvraagrondes.

Heb jij een goed plan? Meld je dan aan voor Music Support Overijssel via www.checksonar.nl

BOOSTER

Voor wie: Speelplekken voor acts uit Overijssel en Gelderland. Toegankelijk voor artiesten uit heel het land.

Aanmeldingsperiode 09/10/23 – 31/10/23

Op zaterdag 6 april vindt Booster Festival weer plaats in Enschede!

Booster Festival is hét showcasefestival van Oost-Nederland. Muzikaal talent uit Overijssel en Gelderland krijgt de kans om zich te presenteren aan de muziekindustrie uit Nederland. Overdag kunnen artiesten vanuit heel Nederland tijdens de muziekconferentie in gesprek met talentscouts of diverse panels en masterclasses bijwonen.

Wil jij 1 van de ruim 40 acts zijn die ’s avonds een show speelt in de Enschedese binnenstad? Meld je dan aan via www.checksonar.nl of kijk voor meer informatie op www.boosterfestival.nl

NIEUWE ELECTRONISCHE WAAR

Voor wie: producers van elektronische muziek
Aanmeldingsperiode: 1 tot 15 november 2023

Al 18 jaar vormt Nieuwe Electronische Waar het platform voor makers van elektronische muziek uit Oost-Nederland. Geselecteerde acts worden een jaar lang ondersteund met o.a. een songcamp, workshops, speelplekken en coaching.

Benieuwd of dit wat voor jou is? Meld je aan via www.checksonar.nl of kijk voor meer informatie op nieuweelectronischewaar.nl

THE PLAYGROUND RESIDENCE

Voor wie: Muzikanten uit heel Nederland
Aanmeldingsperiode: Binnenkort beschikbaar

The Playground Residence ging afgelopen jaar met een groep muzikanten naar Berlijn om daar te gaan werken aan hun projecten. In 2024 gaan ze opnieuw op pad. Waar naartoe blijft nog heel even een verassing, maar ook daarover later meer!

Het idee is: 10 dagen lang in een bubbel samen met andere muzikanten om te werken aan nieuw werk. Geen verplichtingen dat er nieuwe muziek af moet zijn, gewoon inspiratie opdoen en werken aan je act.

Lijkt het je tof om samen met een groep muzikanten op reis te gaan? houdt dan de komende tijd www.checksonar.nl in de gaten voor meer informatie!

POPRONDE

Voor wie: Muzikanten uit heel Nederland

Aanmeldingsperiode: 1 december – 1 maart

Popronde kennen we als het grootste landelijk reizende festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag. Gedurende die 12 weken vinden er ieder weekend van donderdag t/m zondag Poprondes plaats. In elke stad treden de geprogrammeerde acts die avond/dag op bij een twintigtal podia en locaties. Voorbeelden van deelnemende locaties zijn cafés, galeries, theaters, platenzaken, kerken, poppodia en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn die de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

Wil jij in 2024 deelnemen aan Popronde? Schrijf je dan per 1 december in via www.popronde.nl

KUNSTBENDE OVERIJSSEL

Voor wie: Overijsselse creatievelingen tussen de 13 en 19 jaar oud

Deadline: 31/03/2024

Kunstbende is de creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. Op 14 april 2024 is de eerste voorronde in Hedon Zwolle! Zie jij jezelf al op het podium staan? Meld je dan aan via www.kunstbende.nl!

DE NIEUWE NOTIE

Voor wie: Hiphop talent uit Oost-Nederland

Aanmeldingsperiode: Binnenkort bekend

Oost-Nederland barst van hiphoptalent, van rappers tot vocalisten en van producers tot beatmakers. DNN wil deze nieuwe talenten ontdekken en ze helpen bij het ondersteunen van hun plannen en ze een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit.

Wil jij onderdeel zijn van De Nieuwe Notie in 2024? Check voor meer informatie www.denieuwenotie.nl

BURGERBEURS

Voor wie: acts uit Overijssel
Aanmeldingsperiode: 16 oktober t/m 12 november

Het Burgerweeshuis helpt opkomende artiesten doormiddel van de Burger Beurs met hun muzikale plannen. Acts uit Overijssel kunnen met deze beurs een jaar lang gebruik maken van de middelen, kennis en het netwerk van het cultuur- en poppodium in Deventer. Heb jij vette plannen voor 2024? Meld je dan aan via www.checksonar.nl

HEDON BEURS

Voor wie: acts uit Overijssel
Aanmeldingsperiode: Binnenkort bekend

Jaarlijks helpt Hedon Zwolle diverse talentvolle artiesten met een financiële bijdrage en professionals uit de muziekindustrie om acts naar een hoger niveau te helpen. Heb jij vette plannen voor 2024 met je act? Meld je dan aan voor de Hedon beurs. Meer informatie vindt je op www.hedontalentsupport.nl

OFFENSIEF TRAJECT

Voor wie: Acts uit Twente

Aanmeldingsperiode: Binnenkort bekend

4 keer per jaar organiseert Metropool Enschede een Offensief traject. In de zomer, herfst, winter en lente kunnen artiesten zich opgeven voor het traject waar je samen met Metropool aan de slag gaat met je muzikale plannen.

Op elk Offensief spelen drie acts met potentie en ambitie die klaar zijn voor een volgende stap. Elke act die deelneemt aan een winter-, lente-, zomer- of herfstoffensief kan in de drie maanden voorafgaand aan de grote avond gebruik maken van meerdere faciliteiten en diensten binnen Metropool.

Voor meer informatie ga je naar www.metropool.nl/talent-educatie/offensief/ en aanmelden doe je via www.checksonar.nl

TALENTHOUSE (PRODUCERS)

Voor wie: Overijsselse producers

Aanmeldingsperiode: Nu geopend

Deventer Talenthouse is een workshoptraject waarin jij je eerste stappen kan zetten op het gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van songs. De focus ligt op Pop, Hiphop en Dance.

Je kunt je nu opgeven voor het producers traject. De Talent Route Producers wordt gegeven door Wantigga en Ilka Tonnaer.

De eerste workshop vindt plaats op 7 november, dus wees er snel bij! Je kunt je aanmelden voor het traject via het inschrijf formulier op burgerweeshuis.nl/talent/talenthouse

SONAR


Sonar is de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Het is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken.

Het online platform Sonar staat vol met pitches van organisatoren en media die gericht zoeken naar een act voor hun podium, radioshow of wedstrijd. Als artiest kun je reageren met jouw profiel en uit alle inzendingen kiest de organisatie een match. Zo brengt Sonar muzikanten, dj’s en acts precies op de juiste plek. Online, maar met resultaat in real life.

Heb je nog geen profiel op Sonar? Maak deze dan snel aan! Bijna alle toekomstige aanmeldingen gaan via het platform. Wil jij graag mee doen aan 1 van deze trajecten? Check dan www.checksonar.nl