Booster Festival 2024

Op 6 april staat Enschede weer in het teken van het Booster Festival. Met wie ga jij deze editie in gesprek? En hoe bereid je een goede show voor? Lees hieronder de tips en tricks van Chris Egbers.

Tijdens Booster staat het ondersteunen van makers in hun ontwikkeling door ze in contact te brengen met de landelijke industrie op plaats 1. Tijdens panels/masterclasses/workshops kunnen act kennis op doen en in gesprek komen met allerlei mensen uit het werkveld.

Tijdens het dagprogramma is er van alles te doen en te beleven. Heb je een aantal demo’s af? Neem ze mee naar de feedbacksessies! De 1-op-1 gesprekken van 10 minuten zijn een eerste kennismaking waar je ook meteen goede feedback op je songs ontvangt. Aanmelden kan voorafgaand aan het festival, dus hou de socials in de gaten! Ook zijn er verschillende panels, workshops en masterclasses die je helpen om wegwijs te worden in de muziekindustrie. Panels over boekingen, marketing, fondsenwerving en actualiteit helpen je met je volgende stappen. Alles over de feedbacksessies, panels en masterclasses vindt je hier.

’s Avonds download je voordat je de stad in gaat de app ”TMSQR”. Op deze app voeg je Booster Festival toe en op deze manier heb je snel een handig overzicht van wanneer je favoriete act speelt. In de stad liggen ook overal programma boekjes, handig wanneer je telefoon leeg is!

Chris, waar moet je op inzetten als artiest tijdens Booster?

Waar je op in moet zetten als artiest ligt aan in welke fase je zit. Ben je klaar voor een boeker? Of zoek je een label voor je release? Dan is dit je kans om je te oriënteren en kennis te maken. Maar sta je meer aan het begin van je ontwikkeling, dan is een gesprek met een talentontwikkelaar van één van de poppodia super relevant. Het is wel goed om voor jezelf een doel te stellen voor de dag, maar besef ook dat Booster niet de dag is waarop deals worden beklonken, het is een eerste kennismaking!

Heb je tips voor acts die niet zijn geselecteerd voor het showcase festival?

Mijn persoonlijke tips voor muzikanten die niet geselecteerd zijn voor het showcasefestival: spit de hele conferentie door. Zorg dat je hier zoveel mogelijk kennis en netwerk ophaalt, zodat je je verder kunt ontwikkelen als act. Daarnaast is het super leuk en leerzaam om ’s avonds het showcasefestival te bezoeken. Kijk bijvoorbeeld naar hoe andere acts zo’n show aanpakken en laat je inspireren.

Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen bij Booster? Hoe ziet het festival er dit jaar uit?

De ontwikkelingen van Booster van afgelopen jaar: we hebben 3 toffe nieuwe locaties toegevoegd aan het showcasefestival: de Kleine Willem, de Grote Kerk en onze eigen Roze Kerk. Daarnaast hebben we in zichtbaarheid, crew en betaling van acts echt een stap kunnen zetten. We merken dat het festival ieder jaar meer aanzien krijgt. Dat zie je bijvoorbeeld ook terug in de talentscouts die dit jaar komen. Er zitten namen tussen die eerder nee hebben gezegd.

Ben je benieuwd naar een act en wil je weten hoe ze live klinken? Check dan de live sessies op het Youtube kanaal van Booster!