Julia Sabaté over Music Support Overijssel

Ben jij al bekend met Music Support Overijssel? Een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Zo ook Julia Sabaté, we vroegen haar wat ze heeft kunnen doen met de ontvangen financiële steun!

Wie is Julia Sabaté?

Ik ben half Spaans, half Nederlands en maak Spaanstalige muziek om dichter bij mijn Spaanse roots te komen. Ik ben in Nederland opgegroeid en probeer alle tijd die ik over heb te spenderen met mijn familie in Spanje. Het is voor mij altijd lastig geweest om een balans te vinden tussen deze twee culturen en werelden, maar met de muziek die ik samen met Koen Hermans (producer, instrumentalist) en Ruben Sieben maak (producer, instrumentalist) verandert deze zoektocht iedere dag in een ander avontuur waarin uitdagingen en overwinningen mij helpen in deze zoektocht.

Waar heb jij een bijdrage van Music Support Overijssel voor gekregen?

Van Music Support Overijssel heb ik een bijdrage gekregen zodat ik samen kan werken met een social media coach om aan mijn online appearance te werken en om mijn verhaal met zoveel mogelijk mensen te delen die het zelfde ervaren.

Heb je met iemand samengewerkt om dit project te realiseren?

Het bedrijf waar ik nu samen mee kan werken heet; Tra Tra Agency en bestaat uit Graciela Velasco en Alex Vermeulen, twee waanzinnige personen waar ik nog een hele lange tijd mee hoop samen te werken.

Heeft MSO je geholpen voor volgende stappen?

Zonder Music Support Overijssel had ik het eerste traject waar ik met hen ben ingestapt niet kunnen doen en was het lastiger geweest om de eerste stappen in het proces, die vaak het al lastig zijn, te zetten.

Welke tips heb je voor makers die een aanvraag willen doen?

De tip die ik zou willen meegeven aan andere makers die een aanvraag willen doen, is om een aanvraag te doen voor iets wat echt een noodzaak heeft in je artistieke ontwikkeling. Iets waarvan je weet en voelt dat dat de volgende stap belangrijk is, waarin je voor jezelf een kans creëert om met mensen samen te werken die je verder kunnen brengen.

Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2023 zijn er vijf rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op dinsdag 5 september. Sinds mei 2023 gaat de aanvraag via checksonar.nl.