Jeangu Macrooy wint de Popprijs Overijssel

De Popprijs Overijssel werd afgelopen zaterdag tijdens het Booster festival uitgereikt uit handen van Gedeputeerde Hester Maij. De uitreiking vond plaats in het Stadhuis in Enschede, wat tevens de opening van het Booster festival was.

Jurylid Menno Visser (NCRV) over Jeangu Macrooy: ‘Van een talent op het Booster Festival tot het stil krijgen van de complete platenindustrie bij het Edison Gala. Gerijpt in de Popronde is hij het Nederlandse antwoord op Stevie Wonder. Een glansrijke carrière licht in het verschiet bij het verschijnen van zijn debuutalbum over een paar weken’.

Jurylid Chris Moorman (Popronde) over Jeangu Macrooy: ‘Als Jeangu Macrooy ergens een podium op stapt gebeurt er iets met de zaal, natuurlijke overredingskracht, sympathieke uitstraling en een stem die door merg en been gaat. Hij schuwt het niet om gevoelige thema’s aan te raken in zijn songs. Ik zie ontzettend veel potentie in Jeangu, met nu al een 3FM Serious Talent logo achter z’n naam, een volle festivalagenda en een Edison nominatie op zak, terwijl hij eigenlijk nog maar net is begonnen’.

Jeangu ontvangt een geldprijs van €1.000,- en krijgt tevens een aantal optredens aangeboden.