Jeangu Macrooy genomineerd voor Popprijs Overijssel

jeangu macrooy

Op zaterdag 1 april wordt tijdens het Booster festival de POPPRIJS OVERIJSSEL uitgereikt. Wij stellen alle genomineerden deze week aan je voor:

Ruim twee jaar geleden vertrok singer-songwriter Jeangu Macrooy naar Nederland om te studeren aan het conservatorium ArtEZ in Enschede. Het succes kwam sneller dan hij zelf verwachtte. Hij werd als ‘nieuwkomer’ genomineerd voor de Edison, de belangrijkste muziekprijs in Nederland die maandag wordt uitgereikt.

In april vorig jaar verscheen zijn EP ‘Brave Enough’, waarvan zijn eerste single ‘Gold’ de aandacht trok en werd gebruikt in een reclame voor de HBO-serie ‘Game of Thrones’. Door radiozender 3FM werd hij uitgeroepen tot ‘Serious Talent’ en er volgden meerdere liveoptredens op televisie tijdens het praatprogramma ‘De Wereld Draait Door’. Zijn naam ontbreekt dan ook niet op veel belangrijke festivals.

”En ondanks dat hij het in zijn 3de jaar op het conservatorium van ArtEZ in Enschede nog steeds koud heeft, vinden we zijn talent hartverwarmend en nomineren hem graag voor de popprijs Overijssel!” – Rob Kramer, directie conservatorium ArtEZ.

Artez nomineert Jeangu Macrooy

➜ Nadat alle genomineerden (7 stuks in totaal) zijn voorgesteld is er een online stemronde. Deze stemmen wegen mee in het uiteindelijk juryrapport.