Jaarlijstje: Yvonne Kuiper

Om het jaar goed af te sluiten hebben we een handjevol professionals uit de Overijsselse muziekscene gevraagd naar wat hun muzikale highlights waren van 2022! Vandaag: Yvonne Kuiper.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Yvonne, programmeur bij Hedon in Zwolle

Welk Overijssels talent zou je graag willen uitlichten?

Turbid Milk, een vrolijk duo dat kleinkunst gitaarliedjes maakt. Een van die twee is mijn collega Eva; op kantoor is het altijd erg gezellig, maar op het podium is het nóg gezelliger. Ik heb ze nog weinig voorbij zien komen in de Overijsselse-talentenpoultjes, maar nieuw jaar, nieuwe kansen 😉

Van welk concert dat je bezocht hebt in 2022 heb jij het meest genoten?

Fontaines D.C. in TivoliVredenburg, Utrecht (06-04-2022)

Een van mijn favoriete bands; na twee coronajaren wachten met het ticket in m’n zak was het eindelijk zo ver. Heel erg cool om te zien hoe veel ze zijn gegroeid ten opzichte van pre-corona

Wat zijn jouw 5 favoriete albums van 2022? (en waarom?)

Heel moeilijk om te zeggen waarom ik sommige albums zo vaak luister, maar volgens Spotify wrapped zijn dit ze, dus ik ga mijn best doen er iets zinnigs bij te vertellen:

Fontaines D.C. – Skinty Fia

Zoals ik hierboven al zei een van mijn favoriete bands, dus geen verrassing dat dit een van mn favo albums is. Heel leuk om te volgen hoe ze zich ontwikkelen, alle drie hun albums zijn totaal verschillend, maar ze pakken me allemaal. Erg benieuwd naar de volgende!

Cola – Deep in View

Een tip van een goede vriend; het eerste album van de Canadese band Cola. Ik heb een zwak voor rammelige indierock, dus deze stond meteen op repeat.

Dry Cleaning – Stumpwork

Supervet. Ondanks de constant kalme stem van de zangeres zijn de nummers nooit saai. En die albumcover is natuurlijk top.

Elephant – Big Thing

Elephant was mijn lievelingsact op (de saaie online editie van) ESNS 2022 en ben ik daarna veel gaan luisteren. Een heerlijk zonnig en dromerig album dat je altijd aan kunt zetten. (En live ook heel goed en leuk!)

Harry Styles – Harry’s House

De One Direction-hype heeft me nooit gepakt, maar dit album heeft me wel een beetje Harry Styles fangirl gemaakt.

Naar welke show/plaat/event in 2023 kijk jij naar uit?

Ik kijk heel erg uit naar ESNS in januari, mijn eerste ‘echte’ sinds ik bij Hedon werk. Vorig jaar was helaas online, dus nu kan ik eindelijk de mensen ontmoeten met wie ik al een jaar aan het mailen ben. En heel veel nieuwe muziek natuurlijk!