Jaarlijstje: Daniëlle Pieket Weeserik

Om het jaar goed af te sluiten hebben we een handjevol professionals uit de Overijsselse muziekscene gevraagd naar wat hun muzikale highlights waren van 2023. Vandaag: Daniëlle Pieket Weeserik.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Daniëlle Pieket Weeserik. Ik ben sinds een jaar Hoofd Marketing en PR bij Burgerweeshuis in Deventer.

Welk Overijssels talent zou je graag willen uitlichten?

Ik ben vanaf het begin af aan echt een enorme fan van The Grand East. Ze geven altijd een fantastische show, durven zichzelf muzikaal te vernieuwen en hebben lol, zowel op het podium als in hun (marketing) uitingen, waar ik dan weer gevoelig voor ben natuurlijk. Droom Dit is ook een bijzonder talentvolle band met mooie, poëtische teksten en echt een sterke, verrassende performance.

Van welk concert dat je bezocht hebt in 2023 heb jij het meest genoten?

Heb je even? De Wolff speelde afgelopen juni bij ons in de Tuin en dat was echt een heerlijk zinderende show. Verder gaf Ruben Block mij echt kippenvel toen hij afgelopen november in het Penninckshuis speelde en was The Grand East in Burgerweeshuis wederom geweldig. Afgelopen jaar was voor mij ook echt de show van Troy Torino in DB’s een uitschieter: gruizige, harde gitaren. Ook een beetje nostalgie.

Wat zijn jouw 5 favoriete albums van 2023? (en waarom?)

How To Replace It – dEUS

Heerlijke, afwisselende plaat met elke keer iets nieuws en iets herkenbaars. De stem van Barman is vertrouwd as always en de muziek neemt je af en toe – heerlijk Belgisch – mee naar iets duisters.

I Am My Mother – Black Sea Dahu

Nu smokkel ik een beetje, dit album is in 2023 opnieuw instrumentaal uitgebracht. Ik vind het album uit 2022 toch nog echt beter want ik houd van de stem van Janine. Mooie liedjes en een hele fijne, warme sound.

The Goat – Tramhaus

Tramhaus brengt voornamelijk EP’s uit, maar elke is knettergoed! Afgelopen januari zag ik ze op ESNS en dat was echt te gek. Ik vind het knap dat zij zowel op het podium als op de plaat echt een sexy punksound neerzetten. Met daarbij nét even dat gitaartje en die baslijn….. I don’t sweat!

Weval – Remember

De nummers van Weval zijn super dansbaar en hebben een lekkere opbouw. Dit album is ontzettend fijne achtergrondmuziek met veel uitschieters. Zo vind ik het nummer Never Stay for Love met Eefje de Visser een van de beste nummers.

Ruben Block Solo – Looking to Glide

Hier moest ik even aan wennen gezien Triggerfinger natuurlijk. Dit is een van mijn favoriete albums geworden. Ik moest er echt moeite voor doen en vond hem in eerste instantie vrij rommelig, maar juist dát maakte juist dat ik er beter naar ging luisteren. Dit is gewoon een geweldige artiest en een fantastisch album, ondanks uit 2022…

Naar welke show/plaat/event in 2024 kijk jij uit?

Ik kijk enorm uit naar de show van Fever Ray in 2024. Ik heb ze gezien in 2000nogwat op Lowlands en dit maakte echt indruk! Die persfoto is zo creepy en ze heeft zo’n eigen stijl! Verder viert Burgerweeshuis volgend jaar haar 40-jarig jubileum en ik kijk echt uit naar het Tuin en Nachtprogramma: er komen nogal wat exciting namen aan!