Jaarlijstje 2020 – Phuong Boi Nguyen

We hebben enkele mensen uit de muziekscene gevraagd om een top vijf favoriete releases uit 2020 samen te stellen, samen met een hoogtepunt uit het (corona)jaar. Vandaag aan het woord Phuong Boi Nguyen o.a. frontvrouw bij D A R K D A Y S en sinds kort ook Junior Music Curator bij MassiveMusic.

Phuong

Hoogtepunt 2020:

“FKA Twigs’ optreden bij Valentino. Haar presence en stem zijn zo enorm krachtig. Er zijn weinig dingen waarbij ik vol schiet, maar haar stem weet het elke keer weer voor elkaar te krijgen. Haar album ‘Magdalene’ (2019) is een aanrader voor als je even een dagje goed heartbroken wilt zijn.”

Top 5 albums

1. Taylor Swift – Folklore

Ik ben al jaren (niet echt) stiekem een Swiftie, maar dit album is denk ik mijn favoriet van haar geworden. Haar songteksten in combinatie met Aaron Dessner’s (The National) muziek hebben een prachtig album gecreëerd met een aantal songs die door mijn ziel heen snijden. Haar zuster- album, ‘Evermore’, die de afgelopen maand is ook een absolute favoriet.

Favoriete nummers: Seven, Cardigan, August, Mad Woman

2. I DON’T KNOW HOW BUT THEY FOUND ME – RAZZMATAZZ

Ik ben al fan van Dallon Weekes en zijn creativiteit sinds ‘The Brobecks’. Dit album heeft een heerlijke retro-feel. Elton John, een van mijn all-time favorieten, heeft in zijn radio show ‘Rocket Hour’ het nummer ‘Leave Me Alone’ afgespeeld, onder het commentaar: ‘Right now, this is a record I’m crazy about’. Zeker een aanrader voor indie-pop en alternative rock liefhebbers!

Favoriete nummers: Need You Here, Sugar Pills, Door, Leave Me Alone

3. Miley Cyrus – Plastic Hearts

Een modern pop album met rock, country en synth pop invloeden. Ik vind de manier waarop Miley zich als artiest en muzikant heeft ontwikkeld geweldig. Een album vol goede songs, goede sounds en goede collabs.

Favoriete nummers: Bad Karma, Midnight Sky, Gimme What I Want, Plastic Hearts

4. Bring Me The Horizon – POST HUMAN: SURVIVAL HORROR

Dit album brengt mij terug naar ’14-jarige Phuong’ die een enorme BMTH-fan was. Hun laatste paar albums waren een beetje te soft voor mijn smaak in deze stijl, maar dit album gaat heerlijk hard. De elektronische invloeden zorgen ervoor dat ‘present-day Phuong’ zich er ook in kan vinden. Kingslayer is een beetje een meme, maar dat maakt dat nummer juist leuk.

Favoriete nummers: Parasite Eve, Kingslayer, Teardrops

https://open.spotify.com/album/0e1WaSNDZnoPixaxDNdWo4?si=6Ld5rbrNQfuELNKSh4MUkQ

5. Bastian Benjamin – Two Truths

Dit album van onze eigen Overijsselse producer ‘Bastian Benjamin’ vertelt een verhaal door middel van dikke sounds, filmische sferen en geweldige sound engineering. Ik raad iedereen aan om dit album op volgorde in zijn volledigheid te luisteren. Veel liefde voor deze gast en zijn talent.

Favoriete nummers: Creep, Unsure, Mantra, Empty