Jaarlijst 2021 – Semoira Stomp

We hebben verschillende mensen uit de Overijsselse muziekindustrie gevraagd om hun muzikale jaarlijstje van 2021 in te leveren bij Poppunt Overijssel. In een jaar met weinig fysieke shows is er wel veel muziek uitgebracht. Wat zijn de favoriete releases van Semoira Stomp?

Wie is Semoira?

Ik ben Semoira Stomp, 32 jaar en woon sinds 2016 in Zwolle. Een groot gedeelte van mijn tijd ben ik met muziek bezig. Meestal als luisteraar of in mijn werk, soms ook door zelf muziek te maken. Als kind ben ik namelijk met dwarsfluiten begonnen, wat ik de afgelopen jaren weer heb opgepakt. In mijn muziek smaak hoor je dat soms ook wel terug.  

Je kan me kennen als organisator van het Kattegat Festival, of als manager van de Overijsselse band Hiigo. Daarbij werk ik sinds kort voor Hedon Productiehuis in het management team van NABER en NONCHELANGE.

Mijn muzieksmaak is ontzettend breed, waarbij ik echt een zwak heb voor muziek waarin een mix van verschillende stijlen. Denk aan wereldmuziek, techno, jazz, hip-hop, R&B, indie, garagerock en meer… Wat mijn betreft hoeft ook niet alles in een hoekje gestopt te worden!

Welk Overijssels talent wil je tippen?

Overijsselse act die ik in het zonnetje wil zetten is Magnetic Spacemen. In een wereld waar corona nog geen rol speelde ging deze band super lekker als live-act. Dat werd als garage-rock band toch echt knap lastig toen alles online moest of met zittend publiek. Toch hebben ze dit najaar laten zien dat een album uitbrengen wat je thuis ook heel fijn kan luisteren ook behoort tot hun kunnen: Papoya Poya. Maar ik heb vooral ook zin om hier publiek weer op los te zien gaan als het weer mag!

Top 5 albums van 2021

Het was geen makkelijke taak om 5 albums uit te kiezen welke het beste weergeven wat ik terug wil zien in muziek. Er waren er dan ook in eerste instantie meer. Hierop ben ik gaan filteren op persoonlijke smaak en liet ik wat albums weg die al in genoeg lijstjes naar voren komen. Daaruit zijn het geworden:

Alfa Mist – Bring Backs

Jungle By Night – Algorythm

Arlo Parks – Collapsed In Sunbeam

Portico Quartet – Monument

Lone – Always Inside Your Head