Jaarlijst 2021 – Niek Doup

We hebben verschillende mensen uit de Overijsselse muziekindustrie gevraagd om hun muzikale jaarlijstje van 2021 in te leveren bij Poppunt Overijssel. In een jaar met weinig fysieke shows is er wel veel muziek uitgebracht. Wat zijn de favoriete releases van Niek Doup, marketeer bij Poppodium Burgerweeshuis? En welk Overijssels talent tipt hij?

Wie is Niek?

Ik ben Niek, en ik werk sinds augustus dit jaar bij het Burgerweeshuis in Deventer als content marketeer! Daarnaast ben ik betrokken bij de organisatie van het technoconcept Nachtparlement, werk ik freelance als fotograaf en grafisch ontwerper (waaronder veel voor muzikale artiesten), maak ik muziek en draai ik onder de naam Darah.

Welk Overijssels talent zou je graag willen tippen?

Ik zou graag Jonas Körbl willen tippen! Naast een van mijn beste vrienden is hij de beste techno-dj die ik ken, en een technisch zeer onderlegde producer. Nadat hij in 2017 zijn vinyl-only debuutalbum uitbracht op Dynamic Reflection, waar ik het artwork voor maakte, heeft hij zijn werkwijze verfijnd en is met next-level nieuwe muziek bezig.

Als je geïnteresseerd bent in elektronische muziek is deze set die hij afgelopen jaar opnam voor de befaamde Invite’s Choice podcast een must listen.

https://soundcloud.com/invite-1/invites-choice-podcast-640-jonas-korbl

Top 5 albums van 2021

Aangezien mijn spotify een bonte verzameling is van genres en muizikale tijdperken was het een flinke uitdaging om een top 5 van in het afgelopen jaar uitgebrachte muziek samen te stellen, maar hierbij toch (in willekeurige volgorde) een vijftal albums waar ik afgelopen jaar veel naar heb geluisterd!

Silk Sonic – An Evening With Silk Sonic

Turbulance – Turbulance

Hiatus Kaiyote – Mood Valiant

Cory Wong / Dirty Loops –  Turbo

Madlib – Sound Ancestors