Hoogtevrees tijdens Deventer op Stelten

Na de eerste editie van Hoogtevrees was het al snel duidelijk, dit is een vervolg waard. De samenwerking tussen buitentheaterfestival Deventer op Stelten en poppodium Burgerweeshuis leidde vorig jaar tot een intiem muziekfestival wat perfect aansloot op de theaterprogrammering. Waar Hoogtevrees vorig jaar nog op het Vogeleiland in Deventer plaatsvond, is dit jaar het Worpplantsoen de locaties van Hoogtevrees op 3, 4 en 5 juli.

Met namen als Intergalactic Lovers, Akwasi, My Baby, Causes en The Miseries groeit Hoogtevrees met de nieuwe locatie mee. Van één naar twee podia en een bredere programmering bestaande uit Indiepop, Rock-a-Billy en Hiphop. Een greep uit het programma:

Intergalactic Lovers is één van Belgisch fijnste indiebandjes. Atmosferisch, catchy, melancholisch in combinatie met de prachtige stem van Lara Chedraoui is een garantie voor een wervelende liveshow.
Akwasi stond eerder al in een bijna uitverkocht Burgerweeshuis, samen met Deventer zanger Rob Dekay en Gerson Main van “De Beste Singer Songwriter” tilt hij de Nederlandse hiphop naar een ander, dieper niveau.
My Baby gaat de hele wereld over, speelt met Seasick Steve en komt met hun originele rootsy voodoosound Hoogtevrees op z’n kop zetten.
‘Waan!’ Een theatrale installatie door twee Deventer kunstenaars (Douwe Hibma en Roderik Sommerdijk) van de Spektakelwerkplaats i.s.m. Theater Gajes en 20 jongeren van de MBO Rijn IJssel Theater en Muziek. Diverse beeldende installaties en machines, gemaakt van rauw materiaal, vormen het decor waarin de jongeren een doorlopend theatraal spel laten zien.

De Worp past goed bij het imago van Hoogtevrees: sfeervol, intiem en op een steenworp afstand van het centrum. Even met het pontje de IJssel oversteken of een mooie wandeling over de Wilhelminabrug en je waant je midden in Hoogtevrees met lekker eten, goede muziek en bovenal een fijne sfeer.

Voorlopige line-up Hoogtevrees: Intergalactic Lovers, Causes, My Baby, The Miseries, T-99, Akwasi, Friends of the Family, Alasca, Bewilder, The Henhouse Prowlers, The Bloodhounds, Bootleg Betty en Nnenn.

Hoogtevrees: 3, 4, 5 juli in Deventer | Locatie: Worpplantsoen | Entree: Gratis | www.burgerweeshuis.nl/hoogtevrees

HOOGTEVREESweb